- Jeg håper at jeg raskt blir en skikkelig vesterålspatriot, sier Thor Anders Angelsen. Han kommer fra jobb som reportasjesjef i VOLs "søsterbedrift" iTromsø, hvor han har vært i tre år.

Angelsen begynner i jobben første januar 2014. I mellomtiden er Erik Jenssen konstituert ansvarlig redaktør ut året.

Bred erfaring

Til tross for relativt ung alder har Angelsen bred erfaring fra bransjen. Han har vært desksjef i studentmediehuset Ventus,  han har jobbet for Harstad Tidende, vært innom Finnmark Dagblad, vært redigerer på desken i VG, og han har vært vaktsjef og journalist i Finnmarken. Av utdannelse har Angelsen startkurs fra Institutt for Journalistikk, journalistutdanning fra Høyskolen i Bodø og reportasjejournalistikk og reportasjefoto fra Metroplitan College of New York.

Til VOL sier Angelsen at han helt fra han begynte som frilanser for Harstad Tidende som 18-åring har visst at det var avisjobbing han skulle drive med.

Liker lagarbeidet

- Jeg tok utdanning med tanke på journalistikk for å kunne ha dette som yrke. Avis- og nyhetsproduksjon som lagarbeid er noe jeg liker veldig godt. Innenfor faget har jeg spesielt interesse for nyheter, politikk og samfunn. Jeg har blant annet god greie på fisk, sport og layout.

- Du går over fra å være journalist til å bli redaktør. Hvordan blir det?

- Det blir en annen rolle, og nokså annerledes. Samtidig gir det store muligheter for påvirkning, og jeg liker å ha ansvar. Det ser jeg veldig frem til, sier Angelsen.

- Når det gjelder endringer i medievaner så er jo overgangen til nettet en fortsett en stor fordel for VOL. SortlandsAvisa er utypisk fordi den har så mange unge lesere. Det må vi bygge videre på.

Blir patriot

- Hva tenker du om å bli vesteråling?

- Det gleder jeg meg til. Inntrykket utenfra er at flere og flere fra regionen definerer seg selv minst like mye som vesteråling, som for eksempel sortlending. Dessuten gleder jeg meg til å lære mye om næringslivet i regionen, og ellers bli kjent med viktige institusjoner som blant annet sykehuset og kystvakta. Enn så lenge kan jeg ikke så veldig mye om Vesterålen, men jeg har pappa fra Sigerfjorden, og jeg vokste opp en bygd hvor vi så over til Andøya. Jeg har vært en del i Vesterålen, og ser frem til å bli en patriot for regionen, sier Thor Anders Angelsen.

Nytilsatt ansvarlig redaktør Thor Anders Angelsen og styreleder Mona Kristine Rosvold er fornøyde med beslutningen.