I mai åpnet blant annet XXL og Jula i helt nye lokaler i sjøkanten på Seljestad. I dag åpnet fem nye forretninger, inkluder Coop Obs!

- Dette er en merkedag for Coop Nord og Obs! Sjøkanten Senter Harstad, sier Roald Linaker, som er styreleder i Coop Nord.

- Totalt er det brukt 320 millioner kroner på å ruste opp og bygge ut senteret her i Harstad, sier Linaker, som sammen med administrerende direktør i Coop Nord, Kjell Ola Pettersen, var på plass da dørene åpnet torsdag morgen i titiden.

Disse fem butikkene åpner dørene i morgen ... og flere nyetableringer kommer utover høsten.

Ny kafé

Bare i Obs! Sjøkanten senter har en brukt vel 50 millioner kroner.

- Vi var her for å få noen elektroniske tilbud. Samt at vi fant mye annet her som vi trengte. Mange gode priser her i dag, sier Edvin og Elin Langstrand.

- Her er det blitt skikkelig bra. Jeg handler fast her hver fredag. Det har jeg gjort i mange år. Spennende å se hvordan den nye butikken ser ut, sier Even Solstad, som var en av mange faste kunder som hadde tatt turen da dørene ble åpnet torsdag morgen klokken 10.00.

- Her er alt nytt. Coop Nord har slått på stortromma for at kundene skal få en helt ny kafe, sier Bjørn Inge Amdersem, som er daglig leder for kafeen i Sjøkanten senter.

- Jeg har jobbet her i ni år. Jeg og de ansatte har fått være med på å bestemme mye når den nye kafeen ble etablert, sier Andersen.

Gullsmedbutikken Gyldne Tider, Boots Apotek, Kafé tilknyttet Coop Obs og Mester Grønn er flyttet inn i nye lokaler i samme sentergate som Coop Obs

Vi er pensjonister og har god tid

- Vi har ikke tatt med oss noe fra den gamle kafeen. Her er alt nytt. Tidligere hadde vi 114 sitterplasser. Nå har vi 224 sitteplasser, sier Andersen, som sier at en merker at det er mye anleggsdrift i Seljestad-området.

Både når det gjelder nybygg og veipakke Harstad.

- Vi har god tid til å dra på nyåpninger i Sjøkanten. Vi er pensjonister, sier Torbjørn Hansen (Torbjørns Catering) og Knut Olsen (Harstad Fotoklubb).

- Du få med deg at fotoklubben ga 10.500 kroner til Childrens Burn Care Foudation, sier Olsen, mens vi torsdag morgen ventet på at OBS! skulle heise opp dørene til sin nye butikk.