Norges første arrangement for hest og ski gikk av stabelen søndag 21. februar. Konsulent for sport og marked ved Harstad travpark, Anne Guro Dahle forklarer at konseptet er inspirert av et arrangement i USA kalt Skijoring. Dette er en sport hvor en skikjører blir dratt av en hest, en hund, eller et motorisert kjøretøy.

- Horse & Ski Challenge 2016 ble avholdt som nord-norsk mesterskap, og vinnere ble kåret i klassene hest og ponni, sier hun.

Arrangørene var Harstad travpark sammen med Aktiv Events.

- Jeg fikk hjelp av skikjørere i forkant med løypeplanleggingen før Harstad kommunes løypemaskin kom med løypekjøreren Einar Munkvoll og preparerte løypa. Løypa var massiv med overgang over startbua, tre store hopp og slalåmkjøring. Hestene fikk en egen løpebane der det var brøytet for best mulig fart, fortsetter Dahle.

I hesteklassen ble vinnere Monica Lyngen og Nikolai Kristoffersen med hesten Trø Stilig. Signe Rikardsen og Sigurd med ponnien Rasmus stakk av med seieren i Poniklassen.

- En fantastisk opplevelse

Dahle beskriver gjennomføringen som svært vellykket med 24 spente og ivrige skikjørere, samt hester med ryttere.

- Sola stilte selvfølgelig opp og ga over 100 publikummere og deltakerene en fantastisk opplevelse. Bare brede smil å se. Dette skal vi gjenta i større skala, NM neste, avslutter hun.

Markus evensen i luiftig svev Foto: Patty Thorbergsen
Vinnere i hesteklassen. På ski Nikolai Kristoffersen, rytteren Monica Lyngen og hesten Trø Stilig. Foto: Patty Thorbergsen