Samtidig med pressekonferansen i Narvik tidligere i dag bler den siktede 23-åringen fremstilt for varetektsfengsel i Ofoten tingrett.

Da politiet leser opp siktelsen brister han ut i kraftig hulkegråt og dommeren godkjenner at han kan sette seg etter forespørsel fra forsvarer Egil Malm.

Han kveler gråten og erkjenner straffskyld for begge forholdene i siktelsen.

Siktede er iført t-skjorte, og titter nervøst rundt seg og nikker forsiktig til journalistene da han kommer inn i rettten. På armen har han plaster etter blodprøven som politiet sikret i natt.

Krangel i bil

Ifølge en pressemelding fra forsvareren skal det ha vært en krangel i bilen underveis, etter at 23-åringen ble oppsøkt hjemme og krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

– Da bilen ble brått stanset på et øde og folketomt sted ved Skjombrua, ble siktede veldig redd. Han foretok en knivstikking i affekt, og vet ikke hvor han traff. Han var så uheldig at de to ble påført store skader, skriver forsvareren i en mail.

Forstår ikke drapet

Diskusjonene rundt drapet går kraftig på sosiale medier, men spørsmålene er flere enn svarene for de som kjenner den drapssiktede.

– Jeg er fortsatt i fornektelse, jeg kan ikke se for meg at han har noe med dette å gjøre. Han er en snill og rolig type, sier en av de nærmeste vennene.