I byrunden i Harstad Tidende onsdag beskriver «tidligere kirkevenn» den nyansatte sognepresten i Harstad menighet som en langhåret eventyrfigur.

– Den tar jeg med et smil. Jeg synes det var morsomt, sier Stian Holtskog om byrundeinlegget.

Han måtte sjekke internett for å finne ut hva en rapunsel er. Rapunsel er et tysk eventyr som handler om ei jente i et høyt tårn. Den eneste måten man kan komme opp på, er ved å klatre opp hennes lange hår.

Korrekt sitert

I byrundeinnlegget skriver «tidligere kirkevenn»:

– Er helt sjokkert over forsiden til Harstad Tidende mandag. Finnes det ingen respekt for Guds ord lengre?

Vedkommende synes det har gått alt for langt og skriver videre:

«Det står helt klart i bibelen, i Paulus' første brev til korinterne, under Når menigheten samles, følgende: Lærer ikke naturen dere at det er en skam for mannen å ha langt hår? Og så har bispedømmet innsatt en rapunsel av en sogneprest.»

– Paulus er sitert rett, men bibelen har også mange langhårede personer som ikke får tyn for det, kommenterer Holtskog. – Samson og Absalon i det gamle testamentet hadde langt hår. Og nasireer-løftet tilsa langt hår. Dessuten hadde Jesus langt hår - mest sannsynlig. Det er vanlig å framstille ham slik.

Klipper seg ikke kort

Stian Holtskog har fått noen reaksjoner på sin lange hårpryd.

– Noen reaksjoner har det blitt.

«Tidligere kirkevenn» akter å melde seg ut av Den norske kirke på grunn av Holtskogs hår.

– Det er jo beklagelig, men det er opp til hver enkelt å avgjøre det. Å være medlem i Den norske kirke er et fritt valg, sier sognepresten som ikke akter å klippe håret kort.

– Nei, jeg har ikke noe behov for det.