Da den internasjonale klesgiganten Helly Hansen skulle lage en av sine nyeste reklamevideoer, tok de turen til fjelltoppene på Andørja i Ibestad kommune.

Det er produksjonsselskapet Antimedia som har laget filmen. Og med seg opp på de snødekte toppene på Andørja i vinter hadde produksjonsselskapet to av de fremste såkalte freeriders i verden, Reine Barkered fra Sverige og Jackie Paaso fra USA.

Som kjentmann og guide, tok de i bruk Olav Solberg fra Harstad.

- De hadde vel plukket opp et rykte om at jeg er på fjellet av og til, smiler Solberg, som har vært på de fleste fjelltoppene i regionen.

- Jeg har vært på det som er av topper på Andørja og fikk en henvendelse via andre. Mitt ansvar var vurdering av snøforholdene og guiding med å finne de beste plassene for klippene til filmen, sier han.

Filmingen tok tre dager og resulterte i en reklamevideo på 30 sekunder.

- Jeg skjønner nå at det å lage en reklamefilm er ikke noe du gjør på en time. Her ble det fraktet tonnevis med utstyr opp og ned fra fjellene. Det var en fin opplevelse. Men jeg er overrasket over at filmen bare ble på 30 sekunder.

Solberg mener filmen ble bra, mye på grunn av skikjøringen til svensken og amerikaneren.

- Jeg er sikker på at Reine Barkered og Jackie Paaso hadde det bra, spesielt en kveld klokken 21.00 da sola gikk ned mellom Grytøya og Sandsøya. Det syntes de var en syk opplevelse. De var også imponert at det fantes såpass råe fjell her oppe. Jeg tror alle de involverte var storfornøyd da de pakket sammen og dro, sier Solberg, som mener Andørja for alvor begynner å bli kjent i skimiljøet i verden.

- Andørja har jo alt. Det ligger midt mellom de to store og kjente fjellene i Lofoten og Lyngen. Men jeg tror Andørja, og Senja, kommer mer fremover. Kanskje også Grytøya. Det er mange guideselskap som har lagt øynene sine på området her. Jeg tror vi blir å se mange flere utlendinger med ski på beina i området her til vinteren, blant annet gjennom Ski and sail, fastslår Solberg.

Dette er andre gangen på kort tid at store internasjonale selskap velger vår region til reklamevideoer. For kort tid siden la Volvo ut sin siste reklamevideo, filmet i Vesterålen.

FAKTA

  • Helly Hansen ASA er et internasjonalt tekstilindustriselskap med hovedkontor i Oslo.

  • Selskapet ble grunnlagt i Moss i 1877 av sjømannen Helly Juell Hansen under navnet Helly J. Hansens Oljeklædefabrik, og var i Helly Hansen-familiens eie frem til 1970-tallet, da selskapet ble solgt.

  • Selskapet er i dag i utenlandsk eie.

Reine Barkered fører an nedover mot Laupstad på Andørja. Foto: Olav Solberg
Kameramannen klar til opptak på en av Andørjas fjelltopper. Foto: Olav Solberg
Med seg opp på de snødekte toppene på Andørja i vinter hadde produksjonsselskapet to av de fremste såkalte freeriders i verden, Jackie Paaso fra USA og Reine Barkered fra Sverige. Foto: Olav Solberg
De fleste lot seg imponere da sola gikk ned mellom Grytøya og Sandsøya klokka 21.00 på kvelden. Foto: Olav Solberg