Den store isbadedagen nærmer seg og en rekke kreative krefter er i sving for å hente rekorden til Evenskjer. Denne skal feires med et gedigent julebord spekket med overraskelser og underholdning av noen av Nordens fremste artister.

Den nåværende isbaderekorden ble satt på Tjuvholmen i Oslos indre havnebasseng i februar 2015 med 320 isbadere.

Gode sjanser

Leder for hovedkomiteen for den store isbadedagen, Bente Johnsen, mener at sjansene for å slå denne, er store.

– Vi har egentlig litt vanskelig for å godkjenne denne rekorden siden isbaderne ikke hadde nummer på brystet. Ellers mener vi at en rekord som er satt i solskinn i det indre havnebassenget i Oslo ikke bør noteres. Isbading bør skje nord for Polarsirkelen, og i og med at dette er niende gang vi arrangerer Den store isbadedagen, bør sjansene for en rekord være gode. Vår tidligere rekord skriver seg fra 2009 da 155 badere stilte opp sammen med et tv-team fra Norge Rundt.

Må mobilisere

- Det blir som vanlig musikk og stor stemning på Isbadestranda denne lørdagen, og vi har allerede fått påmelding fra isbadere fra Vesterålen, Harstad og ETS-distriktet. For å sikre oss rekorden, oppfordrer vi alle tidligere isbadere til å ta med en venn eller to denne gangen. Ellers utfordrer vi lag og foreninger til å delta, spesielt alle idrettslagene i regionen. Etter isbadinga møtes deltakerne på kaféen i Skånlandhallen der det vil bli medaljeutdeling og kåring av Årets isbader, Årets nykommer og Årets Inspirator.

Stort show

Årets isbadedag avsluttes med et gedigent julebord i Skånlandhallen der Tjeldsundbrua Kro & Hotell byr på full julebordmiddag. Her får gjestene oppleve et juleshow spekket med kjente artister fra Norge verige. Showet, som har fått navnet «Jul på rød løper», er et to-timers varietéshow som ganske sikkert vil sette gjestene i festhumør. Den kjente skuespilleren Dennis Storhøi er konferansier og artist.

Kjente artister

Den svenske sangerinnen Cecilia Vennersten som de fleste kjenner med sangen «Det vackraste» deltar sammen med Marianne Antonsen, Norges souldronning med sin særegne mørke stemme. Det samme gjør komiker og artist Tom Mathisen. Han er mest kjent fra gruppa Prima Vera og som stemmen i «Brødrene Dal» samt udødelige klassikere som ”Det er Norge som er bra”, ”Det er en fin dag” og ”Piker, vin og sang”. Showets musikalske leder er Bjørn Halstensen. Han har hatt det musikalske ansvaret for en rekke oppsetninger og konserter de siste årene og har med sitt orkester spilt med artister som Peter Jöback, Alexander Rybak, Halvdan Sivertsen og Ole Paus.

Rød løper

- At det blir «Jul på rød løper», vil julebordsgjestene merke når de ankommer Skånlandhallen, for der ligger løperen klar, og fotografer vil være der for å forevige gjestene når de gjør sin ankomst. I forbindelse med julebordet vil det settes opp gratis buss fra Harstad og Grovfjord, men de som vil benytte denne transporten, må bestille billett på forhånd sier Bente Johnsen.

Årets Isbadedag og julebord arrangeres av Isbadestranda Vel som har fått med seg samarbeidspartnerne Kreativt verksted, Frivillighetssentralen, Evenskjer klatreklubb, Skånland Kystlag, Skånland kommune, Forsvaret og Harstad Tidende.

ISBADING 2014: Dette bildet er fra fjorårets Isbadedag. Leder for årets hovedkomité, Bente Johnsen, er fremst i køen av isbadere som kommer på land.