Skanska mener at tilbudet fra Aldesa ikke er i tråd med regelverket for anskaffelser og vil ha ny vurdering av tilbudene, meldte NRK Troms onsdag morgen.

Skanska var ett av seks selskaper som leverte inn tilbud på bygging av Harstadåstunnelen. Ifølge en oversikt Statens vegvesen offentliggjorde i februar hadde Skanska det nest dyreste tilbudet. Aldesa Construction leverte et tilbud på 218 millioner kroner, noe som var 54 millioner kroner lavere enn det dyreste tilbudet og 17 millioner kroner under Skanskas. Aldesas tilbud var det laveste av de seks som ønsket å bygge tunnelen.

Svarer i dag

Statens vegvesen har nå klagen til behandling og vil nøye vurdere de synspunkter Skanska har.

– De har vist til konkrete ting der de er uenig i vår vurdering av Aldesa, om de var kvalifisert eller ikke, sier Haugland til ht.no.

Ifølge prosjektlederen er det for tidlig hva klagen vil bety for framdriften.

– Vi regner med å svare Skanska i dag. Så skal de ta stilling til om de godtar svaret eller eventuelt om de vil gå rettens vei for å stoppe dette. Men jeg regner med at vi svarer så fornuftig at Skanska aksepterer svaret, sier han.

Kun én million i forskjell

Haugland påpeker at prisforskjellene på tilbudene ikke er så store som tidligere meldt.

– Etter kontrollregning er de veldig like i pris. Alle summene er korrigert på grunn av regulering av byggetiden. Differansen mellom Skanska og Aldesas tilbud er på cirka én millioner kroner.

Anleggsarbeidet er forventet å starte i løpet av mars/april og vil ta drøyt tre år å fullføre. Tunnelen, som blir 1.450 meter lang, skal etter planen stå ferdig våren/sommeren 2019.