Simonsen ble for om lag tre uker siden suspendert fra stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Radio Harstad.

Les også: - Jeg har god samvittighet

Simonsen har tidligere sagt at saken skyldes uenighet mellom ham og styreleder Daniel Johansen i Radio Harstad. Uenigheten skal bestå i hvorvidt Simonsen har de rette fullmakter til å foreta innkjøp av utstyr til radioen.

– Det dreier seg om innkjøp til drift av radioen. Jeg ble suspendert for å få tid til å legge frem nødvendig dokumentasjon. Jeg har verdens beste samvittighet i denne saken, sa Simonsen til ht.no 14. mai.

Det er Harstad kommune som har personalansvar for Bengt Simonsen. Personalsjef Max Jenssen ønsker fortsatt ikke å uttale seg om begrunnelsen for suspensjonen.

- Suspensjonen gjelder ennå. Vi er arbeidsgiver i saken, men kan ikke gjøre noe før vi får et vedtak fra styret i Radio Harstad. Vi venter en slik avgjørelse så snart som mulig. Det var satt en sluttdato for suspensjonen, uten at jeg vil refere den, sier Jenssen, som henviser til Radio Harstads styreleder Daniel Johansen som den som skal uttale seg om saken.

- Jeg vil ikke si noe som helst, annet at det er riktig at kommunen venter på et vedtak fra styret. Vi jobber med saken fortløpende og er kommet et godt stykke på vei. Jeg har blant annet diskutert saken med styret, Bengt og kommunen, sier Johansen.

Det har så langt ikke lyktes å få en kommentar fra Bengt Simonsen.