Ordfører Torbjørn Larsen antydet et romantisk seminar i Nupen for å evaluere forskjellen på «kjøss og kjoning», og hvor mange sorter «kjøss» det fins.

Det var under den offisielle åpningen onsdag kveld av nye Nupen at han på en humoristisk måte innrømmet å spore av ved å foreslå dette. Bakgrunnen for dette spøkefulle forslaget var at det er bestilt tolv flotte midnattssolbenker fra Italia, hvite steinbenker med plass for to på hver benk.

Nupen for alle

Men Nupen er blitt mer enn det. Det blir en flott familieplass med sittegrupper langs veien til fjæra, og for barn vil det  bli spennende å utforske selve fjæra. Også lekeapparater vil være  på plass. En av Ti på topp-turene begynner i Nupen.

Ordføreren fremhevet Statens vegvesen ved distriktsvegsjef Geir Jørgensen og hans stab som hadde vært enestående velvillig for å få  det mest brukte utsiktspunktet så fint som mulig. Det er lagt ny asfalt på parkeringsplassen og laget nytt rekkverk.

Vegvesenet har også bidratt med nye toalett, ett for funksjonsfriske brukere og et handicap-toalett. Disse er tipp topp moderne toaletter med fliser og ellers gode sanitære forhold.

Imella

Det ble avduking av Imella-symbolet, som inneholder informasjon og historie om stedet. Det er designet av kunstneren Alvin Jensvold.

Historien om Nupen, skrevet og lest av Ola Bremnes, vil være tilgjengelig for nedlasting via QR-kode.

Jensvold, som ikke kunne være til stede, høstet applaus da ordføreren fortalte at kunstneren hadde donert  200.000 kroner til Nupen. Dette var en pris han hadde vunnet ved å designe gapahuken «Fundur», som er islandsk og betyr møteplass. Gapahuken kommer etter hvert til Nupen.

En hel kortesje motorsykler fra ni forskjellige klubber i regionen som utgjør Harstad MC-råd, viste seg frem. De vil være Nupens høye beskyttere mot ramp og vandaler,og MC-rådets Trude Cecilie Heggelund  mottok et synlig bevis på dette.

Les mer i lørdagens Harstad Tidende