Mens store deler av boligmarkedet i landet viser ennedadgående tendens, opplever Harstad en solid oppgang.

Harstad går opp fraen 57. plass til 21. plass blant alle landets 428 kommuner på Eiendomsverdisstatistikk «Fakta om boligmarkedet». Ingen andre nordnorske kommuner kan visetil samme fremgang, og kun Bodø og Tromsø scorer høyere i landsdelen på dennestatistikken.

Banksjef LasseHagerupsen i Sparebank1 og daglig leder Runar Bjørkelund hos Eiendomsmegler1 erikke i tvil om hva som er årsaken til denne fremgangen.

Stemningsskifte

- Mye av årsaken tror vi ligger i at stadig flere oppfatterat oljesentrum i Nord- Norge flytter seg nærmere og nærmere Harstad. Det bledefinitivt et stemningsskifte i byen da Statoils vedtak kom i fjor vår om ålegge Drift Nord til byen.

- Vi opplever en optimisme vi ikke har opplevd tidligere, ogHarstad blir lagt merke til og snakkes om på en helt annen måte enn tidligereogså utenfor byen.

Mange velger noksikkert også å flytte til byen på grunn av det høye aktivitetsnivået det leggesopp til i årene fremover. Både innen olje- og gassnæringen, bygg- oganleggsbransjen og Harstad-pakken vil mange av arbeidsplassene være langvarige,noe som for de fleste gjør det enklere å flytte permanent til byen, menerHagerupsen og Bjørkelund.

Optimisme

De mener Eiendomsverdis statistikk med all tydelighetforteller at det råder en stor optimisme i byen.

- Denne statistikken er en god indikator som viser at vi erpå en opptur som vi tror ikke stanser med det første. Den viser at Harstad ermotstrøms i forhold til nesten hele resten av landet. Den grunnleggendeoptimismen som råder vil etter vårt syn ikke avta på en enda en god stund, trorde to.