Tromsøfirma Teknisk Bureau AS overtar 1. september aksjene til bilhuset Sigurd Pedersen AS på Sortland. Som en del av avtalen overdras eiendommen som huser bilhuset fra Sigurd Pedersen Eiendom AS til Teknisk Bureau Eiendom II AS.

20 ansatte

Sigurd Pedersen AS ble etablert i 1929 og solgte sin første nye Mercedes-Benz allerede i 1949. Med det er selskapet Nord-Norges eldste Mercedes-Benz forhandler, og også en av landsdelens eldste bilfirma.

Sigurd Pedersen omsatte for 93 millioner kroner i 2017 og har 20 ansatte. Petter Løkken fortsetter som daglig leder for Sigurd Pedersen.

Satser på Sortland

1. etasje av anlegget på Sortland. har tidligere vært leid ut til dagligvarehandel. Teknisk Bureau AS ønsker primært at hele anlegget, herunder også utleiedelen, utnyttes til egen bilrelatert virksomhet.

Allerede fra januar 2019 vil salg og service for KIA bli en del av virksomheten på Sortland.

Hemmelig sum

Partene i avtalen er enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.

– Dette er begge selskap med lang historie som bilforhandlere i Nord-Norge. Gjennom å styrke vår posisjon står vi enda bedre rustet til å møte endringene innenfor bilbransjen og jobbe videre med å skape enda bedre opplevelser for våre kunder. Oppkjøpet er også i tråd med importørs ønske om større grad av eierkonsolidering i sitt forhandlernettverk, sier Anita Jacobsen, daglig leder i Teknisk Bureau AS i en pressemelding.