Ronni Møller Pettersen blir ny konserndirektør for Salg og kunderelasjoner i SpareBank 1 Nord-Norge, melder banken i en pressemelding.

Ronni Møller Pettersen kommer fra stillingen som direktør i Amedia region Nord og administrerende direktør i Nordlys.

- Jeg er både stolt og ydmyk over den tilliten som konsernsjef Jan-Frode Janson og styret i SpareBank 1 Nord-Norge har gitt meg. Selv om jeg har hatt en veldig spennende jobb i Amedia og Nordlys, var dette en mulighet jeg rett og slett ikke kunne si nei til, sier Møller Pettersen i pressemeldingen

47-åringen har jobbet i Nordlys/Amedia siden 2014. Han hadde før det 17 års erfaring fra finansbransjen. Han har vært daglig leder i Agall AS, daglig leder i Formuesforvaltning Norge AS og partner og medeier i Industrifinans Kapitalforvaltning. Nå vender han altså tilbake til finans – og det han omtaler som «drømmejobben» i landsdelsbanken.

Konsernsjef Jan-Frode Janson er naturlig nok fornøyd med å få Møller Pettersen med i konsernets lederteam.

- Vi har hatt samtaler med mange kompetente og spennende kandidater i rekrutteringsprosessen. I Ronni fant vi kombinasjonen av en kraftfull leder og en erfaren finansmann. I tillegg har han gjennom jobben i Amedia både erfaring og dokumenterte resultater fra det å endre en etablert virksomhet som følge av digitalisering. Det gjør ham svært kvalifisert til å lede den nye enheten Salg og kunderelasjoner. Jeg har store forventninger til det bidraget Ronni og hans team vil gi til moderniseringen av SpareBank 1 Nord-Norge, sier Janson.

Selve tiltredelsesdatoen er foreløpig ikke fastsatt.