Avinor opplyser i en pressemelding tirsdag at det er brudd i forhandlingene mellom Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Spekter vedrørende overenskomst for brann- og redningstjenesten, Falck, ved Bodø lufthavn.

– Vi har forhandlet om lønns- og arbeidsvilkår siden 15. august og har ikke kommet til en enighet, derfor møtes partene nå til riksmekleren, sier Tor Erik Granum, forbundssekretær i NTL til TV2 tirsdag.

Meklingen starter onsdag, og avsluttes torsdag klokken 24.00. En eventuell streik vil starte fredag klokken 13.00.

- En eventuell streik vil ramme Avinors kunder og passasjerer i en hektisk førjulstid. Avinor har ikke mulighet til å påvirke verken forhandlingene eller streikeuttaket. Avinor er ikke part i konflikten, men er en sterkt berørt tredje part, opplyser Avinor.

- Vår leverandør Falck har gitt oss beskjed om at de med det første streikeuttaket vil kunne levere tjenester på kategori 4-nivå. Denne informasjonen har vi gitt videre til flyselskapene. Konkret informasjon om hvilke flytyper som vil kunne betjenes etter fredag klokken 13 ved en eventuell streik, vil vi komme med så fort flyselskapene har avklart dette, forteller lufthavnsjef Inger-Hilde Tobiassen i pressemeldingen.

Ifølge TV2 vil alle avganger med flytypen Boieng 737 bli berørt, noe som rammer SAS og Norwegian sine ruter til og fra Oslo. Dette skal ifølge kanalen også gjelde SAS sine ruter til og fra Trondheim og Tromsø.

Lufthavna kan fremdeles opereres av jagerfly, helikopter og ambulansefly.