Thomas Kind Bendiksen benytter landslagspausen til å ta turen hjem til Harstad for noe få dager med avslapning. Så går turen tilbake igjen til Borås for å avslutte sesongen for Elfsborg.

– Oppholdet her har til nå vært veldig bra. Selv om det har vært for lite spilletid, så har jeg hatt et veldig flott opphold i Borås. Det dreier seg om en flott klubb som kanskje er den som har prestert jevnest de siste årene. Treningshverdagen er veldig bra her, og spillergruppa holder et høyt nivå. Jeg stortrives. Det eneste som mangler er spilletid, sier Kind Bendiksen.

Først i allsvenskan

I vinter - på overgangsvinduets siste dag - kom plutselig interessen som kom til å gjøre Kind Bendiksen til første harstadværing i allsvenskan noensinne.

– Dette ble en beslutning som jeg måtte fatte relativt kjapt. For meg framsto Elfsborg som spennende. Samtidig fikk jeg også signaler om lite spilletid i Molde, etter at jeg ble lite brukt i klubbens oppkjøring mot eliteseriesesongen. Og en sesong i Elfsborg hørtes utvilsomt spennede ut. Jeg har alltid hatt sansen for svensk fotball, og tenkte at den fine og tekniske fotballen som spilles her faktisk kler meg. Derfor valgte jeg å ta denne sjansen, sier harstadværingen om sitt valg i vintermånedene.

Etter å ha vært i Sverige i en sesong, er han glad for at han hoppet på denne sjansen da den bød seg.

– Klubben er stor og flott. Det har vært veldig fint å kunne være en del av denne klubben så lenge. Og det å være en del av en spillerstall som har mange solide kvalitetsspillere, har absolutt vært lærerikt. Og spom fotballspiller føler jeg at jeg har utviklet meg som fotballspiller. Derfor er det heller ikke noen tung tid for meg selv om spilletida har uteblitt, sier Kind Bendiksen.

Spilletida

– Men hvor mye har du egentlig spilt i Elfsborg denne sesongen?

– Det har i stor dreid seg om innhopp i større eller mindre grad. I tillegg har jeg spilt et cup-oppgjør hvor jeg fikk med meg et par scoringer. Det gjorde selvfølgelig godt for selvtilliten. Likevel er det altså slik at det har blitt for lite spilletid, sier fotballspilleren som har rukket å bli 27 år.

Nå gjenstår en måneds spill med Elfsborg, før han igjen setter kursen tilbake til Molde.

– Siste kamp i Sverige går av stabelen 4. november. Deretter er det noen uker med trening som gjenstår. Så er det igjen tilbake på treningsfeltet med Molde i begynnelsen av januar. Her har jeg ettår igjen av kontrakten.

– Du ble ikke tilgodesett med mye spilletid før du forlot Molde i forrige periode. Hva tenker du om at du skal vende tilbake til klubben som ga deg så lite spilletid i forrige periode?

– Om det tenker jeg at fotball er ferskvare. Selv om jeg var et stykke unna å spille i siste runde, har jeg lært meg at det det kan snu på en femøring. Er du den som presterer best akkurat nå, så er det du som vil få tilliten, sier Sverige-proffen, før han ønsker å utdype:

– Det er noe som jeg for så vidt har lært meg og praktisert fra jeg var ung. Det er at det eneste som jeg kan gjøre er å ha fokus på det jeg kan påvirke selv. For meg gjelder det å kunne utvikle mine egne ferdigheter. Jeg trener mye, og er villig til å legge inn den ekstra innsatsen med høy kvalitet i treningsarbeidet. Derfor skal jeg sørge for å være der jeg skal være, både mentalt og fysisk, sier Kind Bendiksen.

Profflivet

– Du har vært profesjonell fotballspiller både i Rangers, Tromsø, Molde og nå i Elfsborg, og kan se tilbake på en lang karriere hvor du har levd av fotballen. Hvordan har det vært for deg?

– Dette er et liv som jeg stortrives med. Samtidig er det kanskje ikke et liv for alle. Det er snakk om å bytte bosted ofte, reise mye og stadig forholde seg til nye mennesker. Men jeg føler meg priviligert som kan leve av å spille fotball, og dra rundt for å utvikle meg som fotballspiller.

– Hvilke framtidsambisjoner sitter du på nå etter mange år som proffspiller?

– Ambisjonene mine er akkurat de samme som da jeg var et par og tjue år. Det dreier seg om å spille fotball på toppnivå. Jeg kommer til å jobbe ut i fra at det er ambisjonene mine gjennom hele min gjenstående karriere. Det skylder jeg guttedrømmen som jeg har hatt siden jeg var liten gutt.

– Guttedrømmen?

– Ja. Jeg har alltid drømt om å spille på toppnivå i en av de største ligaene. Nå har jeg blitt 27 år, men håper likevel å ha ti år igjen av min aktive karriere. Skrur man tida tilbake 10 år så spilte jeg for HIL i 2.-divisjon. Det vier bare at veldig mye kan skje på en slik tidsperiode. Mitt fokus nå er å få ut makspotensialet og klare å nå mitt toppnivå. Så får man se hvor langt det når. Selv om det har vært for lite spilletid denne sesongen er jeg klar for å komme tilbake til Molde for å vise at jeg fortjener mer spilletid.

– Hvilket forhold har du til din trener i Molde, Ole-Gunnar Solskjær?

– Vi har et godt forhold. Jeg oppfatter han som en veldig rettferdig trener. Når jeg dro til Elfsborg var det bare lykkeønskninger begge veier. Så var vi enige om å ta opp samarbeidet når den tid kom etter endt låneopphold. Jeg har bare godt å si om Ole-Gunnar, sier Kind Bendiksen.

– Hvor viktig er spilletid for deg i din fotballframtid?

– Jeg jakter på spilletid hver dag, og vil aldri være tilfreds med en benketiværelse. Å spille kamper er det artigste jeg vet. Spilletid er viktig nå. Men jeg har mitt fokus på egne prestasjoner. Når jeg får sjansen og spilletid, så er jeg trygg på at prestasjonene også vil komme.