OSLO: Stortingsrepresentant i Finnmark, Frank Bakke Jensen fremmet forslaget på vegne av Nord-Norge.

- Høyres Landsmøte forventer at regjeringen leverer en langtidsplan som er tydelig på at nasjonen skal forsvares fra grensa i nord inklusive alle våre havområder, sa Bakke Jensen til forsamlingen.

- Landsmøtet forventer at Regjeringen leverer en langtidsplan med en finansiering slik at de siste langtidsplaners forvitring reverseres, fortsatte han.

- Det var viktig å få inn det første punktet som er konkret på at vi skal et forsvar som er i stand til å forsvare hele det langstrakte landet vårt, inkludert havområdene våre, forklarer han.

- Det andre punktet som viser en ambisjon fra Høyre om å styrke forsvaret, er vi fornøyd med, sier leder i Troms Høyre Geir-Inge Sivertsen.

Samstemte Regjeringsparti

- Vi ser utfordringene med forsvaret og ønsker et troverdig forsvar i fremtiden, sa Amundsen til Harstad Tidende fredag.

Harstad Høyre påpeker at det er gledelig og viktig at regjeringspartiene står sammen om å bygge et offensivt forsvar.

- Fra Harstad Høyres side vil vi understreke den lokale betydningen av landsmøtets vedtak. Dette underbygger vår jobb for de lokale forsvars-kapasitetene i Harstad og regionen. Allerede på fylkesårsmøtet i Harstad i januar startet vi prosessen med å få på plass nødvendige bevilgninger for styrking av forsvarets operative evne i nord, presiserer Harstad Høyre.

Ambisjon: Leder i Troms Høyre, Geir-Inge Sivertsen. Foto: Troms Folkeblad