– Vi opplever stadig at kunder kjøper drikke og annet smågodt i kassa – varer de glemmer rundt om i butikken. Derfor tok jeg det for gitt at også Red Bull-flasken var gjenglemt, sier Arild Karlsen fra sykesengen på UNN.

AVLØPSÅPNER: Denne avløpsåpneren er i salg på arbeidsplassen til Arild Karlsen og var å finne som innehold på en Red Bull-flaske.

Testet igjen

Da han en stund senere ble tørst, sjekket han flasken på nytt. I tillegg luktet han på korken som tydelig tilkjennega at innholdet var Red Bull. Likevel – som en siste sjekk – stakk han så vidt tungen bort i innholdet.

– I samme sekund skjønte jeg alvoret. Smertene slo meg fullstendig ut – det til tross for å jeg kun hadde fått i meg noen dråper. Det jeg opplevde og følte der og da, er vanskelig å sette ord på.

bevis: Bare minutter etter at 51-åringen hadde fått i seg den etsende væsken, tok han bilder med mobiltelefonen for å sikre bevis. Da var skadene allerede store.

Uten tilgang på vann eller annen drikke, løp Karlsen utendørs og kastet i seg is og snø. Da kollegene ble oppmerksomme på hva som skjedde, ble det ringt etter ambulanse.

Arild Karlsen har snart vært to uker på sykehuset – en av dem på intensiven. Derfor frykter han at UNN-oppholdet ikke er over med det første.

Små skritt

– Vi snakker om små skritt i riktig retning. Da jeg våknet, kunne jeg knapt røre på en finger. Nå rusler jeg rundt ved hjelp av en rullator.

Legene har konstatert store skader i munnhulen, svelget og i lungene. De dystre meldingene til tross – 51-åringen håper alt går bra.

slått ut: 51-åringen er fullstendig slått ut etter den dramatiske hendelsen. Den første uken på UNN lå han på intensivavdelingen.

Ikke lenge etter den dramatiske hendelsen 15. februar, ble en mann varetektsfengslet. Kollegaen er siktet for å ha tappet avløpsåpner på flasken som skulle inneholde en energidrikk.

Politiforklaring

Mandag formiddag måtte Arild Karlsen gjennom en to og en halv times lang politiforklaring.

– Jeg svarte på spørsmål fra etterforskeren og kom i tillegg med egne synspunkt på hendelsen.

51-åringen har blant annet forklart at han ikke tror kollegaen hadde ham i sikte da han la igjen Red Bull-flasken med det livsfarlige innholdet.

– Jeg ble bare et tilfeldig offer.

– Opp i alt dette, er jeg sjeleglad for at det var jeg og ikke en ungdom som kom over flasken. Jeg kan nesten garantere at alle andre hadde omkommet som følge av inntaket.

i koma: De første dagene lå Arild Karlsen i koma.

Snarrådig

– Jeg var snarrådig og fikk i meg litt væske i form av snø og is. Samtidig ble munnhulen og svelget nedkjølt.

– Likevel er smertene uutholdelige. Det resulterer i at jeg har vanskeligheter med å få i meg næring og at det blir svært lite søvn. Sånn sett vil jeg være hjelpeløs i lang tid fremover, konstaterer Karlsen.

Plagene til tross – de siste dagene har han også vært i kontakt med sin advokat, Bjørn Jakobsen, som forbereder erstatningssak mot gjerningsmannen og Coop Nord som eier av Obs Bygg.

Fullstendig ødelagt

– Jeg føler meg fullstendig ødelagt. Hendelsen har tappet meg for de siste kreftene og nå vet jeg ikke hvor mye mer jeg tåler, sier 51-åringen.

MARERITTHUSET: Arild Karlsen og moren Åse Lian har hatt kjempeproblem etter at de engasjerte en eks-entreprenør til å utbedre huset deres i Nansenveien.

For iTromsøs lesere er Arild Karlsen mest kjent for å være eier av det som etter hvert ble omtalt som mareritthuset øverst i Nansenveien. Etter å ha gjort avtale med en entreprenør i 2014, endte det med byggestopp – blant annet fordi bygningen lekket som en sil.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg trodde min konto for uflaks var fylt opp. Men der tok jeg skammelig feil.

På helsen løs

Arild Karlsen sier at konsekvensene av byggeskandalen ikke bare rammet ham og moren Åse Lian (77) økonomisk.

– Vi fikk også betydelige helseplager. Ikke bare som følge av problemene rundt huset, men også fordi bygget ble soppangrepet. Det gjorde at vi fikk følgeskader som slo oss ytterligere ut.

Det hører med til historien at Arild Karlsen så sent som i fjor ble hasteoperert etter å ha fått en treflis i hånden på jobb. Det resulterte i blodforgiftning.

– Jeg føler at jeg har fått nok nå, sier 51-åringen.