Mandag kveld ble svært dramatisk for beboerne i boligblokka på Stangnes der en 38 år gammel kvinne ble knivstukket i 22-tiden.

- Jeg hørte hyling og skriking og skjønte ikke hva som foregikk. Jeg gikk ut i gangen for å se om jeg kunne hjelpe, men skjønte at ropene da kom utenfra. Jeg gikk til soverommet der jeg kunne se ut, og fikk da øye på kvinnen som lå i snøen og ropte og skreik. Der var det mye blod og jeg var ikke på noen måte klar for en slik situasjon. Jeg fikk panikk, forteller en av beboerne som bor i samme blokk der hendelsen skjedde.

Store mengder blod

Han så deretter at kvinnens sønn kom ut for å hjelpe moren.

Et annet vitne sier at også han hørte rop og gikk ut i gangen. Der var det blod.

- Det var blod langs gulvet. Så åpnes en dør og en gutt kommer ut med kniv. Jeg fikk sjokk og trodde han skulle gå etter meg, men det var kvinnens sønn som dro ut. Jeg tror han skulle gå etter gjerningsmannen.

Vitnet ble redd og dro tilbake til egen leilighet. På veien så han store mengder blod inn døra til offerets leilighet.

- Det virket som om det tok lang tid før ambulansen kom. Etter hvert begynte de å sjekke leiligheter. De kjente på døra mi, og jeg spurte hvem som var der. Det var politiet med våpen og skjold.

– Hun vil bli norsk Edvin Stene, som er den 38 år gamle iranske kvinnens arbeidsgiver, beskriver henne som en god arbeidstaker.

- Hyggelige folk

Vitnet sier at han ikke følte seg trygg den kvelden.

- I dag er det litt lettere siden de har tatt mannen.

Alle naboene som Harstad Tidende har snakket med sier at det ikke har vært noe bråk i leiligheten tidligere.

- Det har virket som vanlige folk, sier en.

- De hilste og var hyggelige.

Den antatte gjerningsmannen, en 37 år gammel mann fra Tyrkia, ble pågrepet kort tid etter hendelsen.