Det er ønske at det skal komme flere studenthybler i et eventuelt nytt bygg i Havnegata.

Ved Norges arktiske studensamskipnad ved UiT vil en jobbe videre med Statsbygg for å kunne ta i bruk deler av dette området til bruk for UiT Harstad.

De kom fra da UiT Tromsø hadde fellesmøte med UiT Harstad nylig.

– Press på å skaffe studentboliger og studenthybler i Harstad er fortsatt stor. Vi regner med at vi i starten av august vil ha rundt 160 boligsøkere til 40 ledige boligenheter, forteller Per Gunnar Johnsen.

Johnsen forteller at en første etter 20. juli vil få et klarere bilde for boligbehovene til de som skal studere ved UiT Harstad. Da vil inntaket til landets studiesteder være klar.

– Norsk Studentunion er klar på at studiesteder bør ha en egendekning på studentbosteder på 20 prosent, opplyser Johnsen.

Ved UiT Harstad ligger vi i dag på runde 13–14 prosent.

Ved UiT Tromsø nærmer en seg 20 prosent når de tar i bruk de nye studentboligene i Dramsveien.

– Vi har siden 2013 merket at det stadig blir kamp om å få seg bolig for studenter i det private markedet. Vekst i Statoil og mye nybygging i byen har gitt flere arbeidsplasser og samtidig økt press i boligmarkedet, sier Johnsen.

– Det har også gjort sitt til at leieprisene i privatmarkedet har økt for studenter som skal studere ved UiT Harstad, forteller Per Gunnar Johnsen, ved Norges arktiske studensamskipnad Harstad.

I dag har studentsamskipnaden i Harstad boliger på fire steder. I Rådyrveien (Dalsletta), Storvollen (Skogveien), Tordenskjolds gate og på Sama.

Johnsen håper derfor at det ikke drøyer for lenge før en får oppstart og realisering av utbygging av flere boliger for studenter som sogner til UiT Harstad.

Les mer: Sjekk når den nye kantina åpnes.

LEDER: Per Gunnar Johnsen er daglig leder ved Norges arktiske studensamskipnad Harstad. Foto: Tore Skadal