Årets NAF MC landstreff arrangeres fra 8-10. juli, og legges til Målselv fjellandsby. Arrangører er de lokale klubbene i Harstad og Tromsø.

Helgen før, arrangeres norgestreffet for MC på Rognan flyplass. Nordnorge vil derfor preges av mange tohjulinger denne sommeren.

I 2008 arrangerte NAF sitt landstreff på Offersøy, med stor suksess, og de håper å kunne gjenta suksessen i år. På sine facebooksider kommer arrangøren med flotte turforslag i regionen.

NAF MC Tromsø har også publisert en alternativ rutebeskrivelse til treffet. Og som de selv beskriver det, er uttalelsene svært forsiktige og "objektive". Under kan du lese den i sin helhet:

Veibeskrivelse:

"Kommer du til Harstad fra Lofoten som anbefalt i ruten fra Norgestreffet - kan du velge to veger mot Harstad fra Fiskebøl (Lofast): Den fergefrie vegen på 138 km hvor du kan få en utrolig flott og morsom kjøreopplevelse på nesten 7 mil fram til du kommer fra fjellet/ned til sjøen og svinger brått mot Harstad - ja så flott at du kanskje velger å kjøre tilbake for å oppleve dette da to ganger til! Eller du kan ta den noe kortere vegen med ferge og smalere veger - men med en utrolig natur via Kvæfjord. Du kan da kombinere turen med foreslått dagstur under.

En dagstur i harstadområdet vi anbefaler, er en rundtur til Nupen (Kåret til Norges mest romantiske sted i 2009) og Kvæfjord (berømt blant annet for Kvæfjordkaken)- med senteret Borkenes. Underveis foreslår vi også en tur til Elgsnes - for de som tåler en noe smal og bratt nedstigning. Vakrere utsikt mot storhavet finner du knapt!

Så tilbake til vårt ruteforslag: Vi håpet at sommerfergen til Skrolsvik på Senja skulle gå i 2016 - det gjør den dessverre ikke! Dette betyr at du kan ta to veger til treffstedet fra Harstad - enten "strake vegen" til Målselv - eller med ferge over Rolløya som gir deg en times flott sjøreise og annerledes opphevelser på små veger og mindre lokalsamfunn før du igjen er på hovedvegen rett ved treffstedet. Velger du strake vegen - ta en stopp i Bjerkvik og prøv den lokale hamburgeren ”bjerkvikingen”- verdensberømt i store deler av Nordland og Troms!"

Naf MC planlegger sommeren i nordnorge. Foto: www.naf.no