Hensikten med kurset er å utdanne jaktledere med kunnskap om lover og forskrifter, forvaltningsansvar, viltloven og hundeloven. Men det er mer.

– Ettersøk og sikker jakt er en jaktleders ansvar. Og det er dette som er hovedtema, sier fylkessekretær i NJFF Troms, Karl-Petter Johansen, som understreker at flere enn jaktlagsledere vil ha nytte av kurset.

– Kurset retter seg mot jaktlagsledere, men også medlemmer i jaktlag. Vi ønsker å utvide kompetansen og kunnskapen rundt sikker elgjakt, sier han, og understreker:

– Kompetansen blant elgjegere i Troms er god, men man kan øve mer, lære mer. Man vil alltid ha behov for det uansett, men mitt inntrykk er at jegerne i Troms har høy kompetanse om sikkerhet og felling av tildelt kvote.

Viktig kurs

I utgangspunktet skulle det ikke arrangeres kurs i Harstad, men leder i viltnemnda i Harstad, Oddvar Iversen, øvde påtrykk for å få NJFF til å avholde kurs i Harstad-området.

– Kurset skulle i utgangspunktet ha blitt avholdt på Heggen skytebane, men ettersom denne er opptatt av annet arrangement, vil kurset foregå på skytebanen i Kvæfjord, sier han.

Og viltnemndlederen kommer med en aldri så liten oppfordring.

– Jeg anmoder de som jobber med viltsaker i kommunen om å delta, for dette kurset er viktig for alle, sier han.

Vil utvide jakttida

Karl-Petter Johansen i NJFF Troms oppfordrer interesserte til å ta kontakt.

– Det blir et kurs for inntil 15 personer og vi har ledige plasser. Kurset vil ikke bare være teoretisk, men også ha en praktisk del der det blir treningsskyting og tilpassing av rifle.

– Målet er at folk skal få instruert skyting samtidig som de gjør seg klar til starten på elgjakta 25. september.

Det er et betydelig antall elg som skal felles i perioden fra 25. september og ut oktober. NJFF Troms ønsker at perioden skal utvides.

– Vi jobber med varigheten på jakta. Det er vi i Troms, som sammen med Nordland og Finnmark, har bedt om å få økt jakttid og felling, blant annet for å oppnå færre elgpåkjørsler. I Målselv er det ei prøveordning der jakta varer én måned ekstra og på nyåret blir det en evaluering av jakttiden.

– Vi håper Miljødirektoratet imøtekommer vårt ønske og utvider jakttiden, avslutter Karl-Petter Johansen i NJFF Troms.

TA KONTAKT: Fylkessekretær i NJFF Troms, Karl-Petter Johansen, vil gjerne ha flere påmeldte til kurset i Kvæfjord i helga. Foto: Privat