Det mangler ikke på gode råd på hvordan man skal unngå å fryse, eller i verste fall forfryse seg, når graderstokken kryper under minus ti grader.

Dette gjelder kanskje spesielt dersom du ønsker å trene utendørs, selv om et er kaldt.

Tor Christian Eilertsen er over gjennomsnittet interessert i langrenn og er stort sett ute hver dag og trener med ski på beina. I tillegg har han egen Facebook- og nettside med navnet langrennsfreak.no.

Eilertsen har lenge irritert seg over at ingen kunne gi noen gode råd til hvordan man unngår å fryse nedentil når man ikler seg den tynne kondomdrakten langrennsløpere ofte kler på seg når de skal konkurrere eller gå ekstra fort.

Dermed fant Eilertsen heller ut at han skulle finne på et godt råd selv, og endte opp med det han kaller "Fantomet-trikset".

- Når det er ganske eller skikkelig kaldt, slik det har vært over hele landet en god periode nå, så er det om å kle seg rett og godt for å ikke fryse når man trener. Det finnes det mange gode tips. Men ingen av disse tipsene sier noe om hvordan å unngå å fryse de edle deler av seg når man går på ski. Den som har gått skirenn med kondomdrakt vet hva jeg snakker om….i alle fall guttene, skriver Eilertsen på Facebook-siden sin.

- Det som fungerer for meg og som jeg testet senest på skirenn nylig i minus 12 til minus 18, er det jeg kaller "Fantomet-trikset".

Dette er "Fantomet-trikset":

1. Ha på en type superbokser underst.

2. Så har du på stilongsen.

3. Og så har du treningsbokser (gjerne ull) med vindstopper utenpå stilongsen - akkurat som Fantomet som har trusa utenpå tightsen (han har skjønt det).

- Når du da har tynn skidrakt eller overtrekksbukse over så har du aldeles glimrende beskyttelse av de såkalte "edlere deler", som naturlig nok er utsatt for en del vindtrekk i forbindelse med skigåing og da særlig i tynn konkurransedress. Jeg anbefaler dette derfor varmt for å unngå å fryse der nede. Kjør på og vær en "langrenns-fantomet", smiler Eilertsen.

Hva er ditt triks i kulda? Diskutér gjerne under eller på våre Facebook-sider.

1.lag: Superundertøy/ bokser først Foto: Privat
2.lag: Så stillongs Foto: Privat
3.lag: Så ullbokser m/ vindstopp utenpå longsen = "Fantomet- trikset". Foto: Privat