I bitende kuldegrader lørdag formiddag blir det gått klassisk langrenn ved fotballbanene i Blåbærhaugen.-  Jeg er lei av at folk suser forbi meg når jeg går til Koven, sier Ranveig Lind. Spesielt mannfolk.NødvendigDerfor er de samlet for å lære seg å gå bedre og riktig på ski. De får hjelp av instruktør Alf Martin Jakobsen.-  Teknikken har alt å si og det er små marginer som avgjør, sier Noralf Leitring. -  Det er  en øvingssak og veldig artig. For å forbedre seg i sporet er det nødvendig med kurs, sier Kjersti Sæther.

Dårlig blant befolkningenJakobsen er strålende fornøyd med sine ni elever og ser fremgang etter dag 1.-  Artig å være trener for en gjeng som dette. Her lærer de ulike tekniske egenskaper og riktig klassisk teknikk.Jakobsen mener det generelle nivået blant befolkningen er dårlig når det gjelder teknikk.-  Mange har ikke teknikk i det hele tatt og kunne forbedret seg og justert litt. Det gir bedre resultater.

Noen av disse ni er turgåere.-  De blir å merke forskjell neste gang de skal delta i turrenn.Søndag og torsdag fortsetter kurset for disse ivrige skigåerne.