Evenes, Tjeldsund og Skånland er i full gang med meldingsutveksling i helsenettet.

I løpet av desember 2013 sluttføres arbeidet med å knytte alle landets kommuner til helsenettet. Det betyr at de kan samhandle elektronisk, og sende pasientopplysninger sikrere og mer effektivt. Forskning viser at når helsepersonell sender pasientopplysninger elektronisk kommuniserer de oftere og mer, de utveksler informasjon de ikke gjorde før og pasientenes legemiddellister blir mer korrekte.

Helsenettet er et sikkert bransjenett for helse- og omsorgssektoren, som drives av Norsk Helsenett. At alle kommuner nå er knyttet til helsenettet er en viktig milepel, sier adminstrerende direktør, Håkon Grimstad.

- Vi kan på en måte si at dette knytter Helse-Norge sammen. Dette har stor betydning for kvaliteten og sikkerheten i helse- og omsorgssektoren.

Evenes, Tjeldsund og Skånland kommuner har samarbeidet om å etablere meldingsutveksling mellom omsorgstjenesten og legekontor / helseforetak. Etter installasjon og klargjøring av programvare har kommunene hatt intern opplæring av sitt personell før de var klar for meldingsutveksling mot helseforetakene, samt mot legekontoret i Skånland. Skånland kommune var klar for meldingsutveksling 26. oktober, mens Evenes og Tjeldsund mottok sine første meldinger 11. november.