Statens Vegvesen oppfordrer folk til å ta det rolig bak rattet i desember slik at alle får feire jul med sine kjære.-  Vi har ingen å miste og oppfordrer alle til å ta det rolig i juletrafikken, sier Nils Lysebo i Statens Vegvesen.

Ikke stress- Tilpass farten etter forholdene, ikke stress og sørg for å sikre både passasjerer og last. Det er Statens vegvesens juleønsker foran jule- og nyttårshøytiden. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen frykter juleulykkene.

Også i jule- og nyttårstrafikken skjer trafikkulykker. De siste fem årene har det gjennomsnitt vært 120 alvorlige trafikkulykker med fem drepte fra lillejulaften til 2. nyttårsdag.

- Stor trafikk på vegene betyr økt risiko for trafikkulykker. Ofte er det også krevende veg- og værforhold i denne perioden. Her har vi alle som ferdes på vegene et felles ansvar for å redusere risikoen for at noe skal skje, er oppfordringen fra vegdirektøren.

- For oss er trafikksikkerhet den viktigste jobben vi gjør. Vi prøver å gjøre vegene så sikre så mulige. Men vi trenger også hjelp fra de trafikantene, sier Gustavsen.