Uttalelsen kommer fra lokaltillitsvalgt innen El- og IT-forbundet, Kjell Oddvar Bendiksen og verneombud Kent Roger Helgesen.

– Er redd styret har tatt valget

– Selv om vi naturligvis ikke har gitt opp før det endelige vedtaket om nedleggelse foreligger, er vi redd styret allerede har tatt sitt valg.

–Det har dessverre historisk vist seg er det som har skjedd ved tidligere nedleggelser i Telenor, sier de to.

De mener hele prosessen rundt en eventuell nedleggelse i Harstad har vært en bevisst strategi fra ledelsens side.

Harstad gradvis nedbemannet

– Vi har ikke unngått å legge merke til at det har vært en bevisst oppbygging av kundesentrene sørpå, mens Harstad gradvis har blitt nedbemannet fra vi hadde rundt 160 ansatte for få år siden til dagens rundt 85, sier de.

– At noe var i gjære skjønte jeg for to år siden da vi ikke lenger fikk erstattet ansatte som sluttet. Det ble heller ikke tatt inn sommervikarer. Dette skjedde til tross for at det ble lovet å satse sterkere på avdelingen i Harstad da avdelingen på Finnsnes ble lagt ned for tre år siden, sier Bendiksen.

–Kunne blitt foregangskonsern

Han har vært ansatt i Telenor i 41 år, siden 1995 ved kundesenteret, som det meste nå tyder på er historie i Harstad.

– Vi har spilt inn til ledelsen mulighetene til å hente tilbake kundeservicetjenester vi har outsourcet via Canal Digital til selskapet Sykes, uten at det virker som det har latt seg gjøre. Det kunne i så fall ha bidratt til at Telenor ble sett på som et foregangskonsern som insourcet tjenester i stedet for å bare outsource, sier Bendiksen.

Økt frustrasjon

Begge sier at utsettelsen som fylket ba om for en måned siden, ikke bare har vært av det gode.

– For mange har det resultert i økt frustrasjon å måtte vente ytterligere en måned på vedtaket. For andre har det betydd at man har fått litt bedre tid til å se seg om etter annet arbeid.

– Men det er neppe vanskelig å skjønne at det har vært en tøff periode for mange av de ansatte, sier Bendiksen og Helgesen.

Les mer om Telenors kuttplaner i Harstad

De tillitsvalgte: – Telenors historie er ikke på vår side

Stortingsrepresentanten: – Nedleggelse i Harstad er en risiko for Telenor

Holder tett: Disse spørsmålene vil Telenor ikke svare på