Hun legger fram et forslag til uttalelse i kommunestyret onsdag, og håper på full oppslutning.

Fylkestinget skal i løpet av juni bestemme hvor den nye videregående skolen i Harstad skal ligge. Begge de videregående skolene på Stangnes og på Heggen er gamle og av dårlig standard.

Fire alternativ

– Særlig Heggen videregående vurderes av fylkeskommunen selv å være i en slik forfatning at betydelige tiltak er påkrevd, skriver ordføreren.

Troms fylkeskommune skal i løpet av juni vurdere fire alternativ. Det ene er ett nullalternativ, som innebærer renovering av dagens skole. Den andre løsningen er å bygge ny skole for Heggen, det tredje å bygge en ny felles skole for Heggen og Stangnes. Et fjerde alternativ er ny skole for Heggen og Stangnes med Rå videregående skole som avdeling.

Nybygg eneste løsning

Ordføreren mener bygging av ny videregående skole i Harstad er påkrevd. Dagens videregående skoler er i en bygningsmessig forfatning som gjør at nybygg er eneste naturlige løsning. Kommunestyret vurderer det slik at en ny videregående skole for Heggen og Stangnes er det mest fremtidsrettede alternativet. En samlokalisering vil gi driftsmessige gevinster og skape et større pedagogisk fagmiljø. Det vil bygge bru mellom studieforberedende programmer og yrkesfaglige utdanninger. Dette vil skape et mer helhetlig ungdomsmiljø i byen og regionen.

Nær sentrum

I uttalelsen inviterer ordføreren kommunestyret til å foreslå at en ny videregående skole blir lokalisert slik at den støtter opp om utviklingen i Harstad.

– I den forbindelse er nærhet til sentrale trafikknutepunkt i sentrum og langs RV 83 viktig. Elever og ansatte vil da kunne benytte infrastrukturen og de tilbudene som etableres for gående, syklende, busspassasjerer og bilister gjennom Harstadpakken, skriver Bremnes i sin uttalelse.

Hun mener Troms fylkesting må velge en fremtidig løsning for det videregående skoletilbudet i Harstad og Sør-Troms som støtter opp om samfunnsutviklingen som er på gang. Dermed kan man dra nytte av tidenes samferdselsinvestering i Harstad.

Fylkesårsmøtet i Troms Frp har tidligere støttet en ny samlokalisert og sentrumsnær videregående skole i Sør-Troms og Harstad kan realiseres så snart som mulig. I en uttalelse fra fylkesårsmøtet ber Troms Frp om at fylkestingsgruppa jobber for å få dette til.