Det sier Knut Bendiksen. Han forsikrer at de blir på samme plass som de har vært i 60 år.

– Vi eier både butikken og lokalene, så vi sitter trygt. Det eneste som berører oss er at vi ikke lenger får produkter fra Tilbords. Men vi har mange andre leverandører, så utvalget kommer også i fremtiden å være stort og variert, forsikrer han.

Medlem i 42 år

Det er Dagens Næringsliv som mandag skriver at kjeden Tilbords er begjært oppbud av de nye eierne. Tre måneder etter at eierne av Kitch´n tok over butikkjeden slås Tilbords konkurs.

DN skriver at daglig leder Odd Sverre Arnøy i Kitch´n sier at et tap og nedskrivninger på mellom 60 og 70 millioner kroner er så mye at de ikke kunne gjøre annet enn å begjære oppbud. Han begrunner konkursen med at de tidligere eierne hadde for stort fokus på import og grossistleddet, og etter Arnøys oppfatning neglisjerte de utviklingen i butikkleddet. Kjeden har lagt ned mellom 20 og 25 butikker.

Bendiksen sier det er for tidlig å si om de kommer til å bli med i en annen kjede, eller om de velger å stå alene. De har vært medlem i Tilbords i 42 år.

– Det har vært et godt forhold. Ulempen har til tider vært at vi ikke har kunnet gjøre som ville, noe vi har følt som en hemsko.

Uansett hvilken driftsform de velger, lover Bendiksen at de kommer til å være en viktig og synlig aktør i bybildet.

– Vi har mye artig på gang, og vil komme med aktiviteter som vi tror vil trekke kunder. Målet er å få flere folk til sentrum, slik at den negative trenden snur. Vi merker at det er litt færre folk i butikken, derfor må vi skape et så godt tilbud at flere velger sentrum, sier han.

– Vi gir oss ikke

DN skriver videre at det skal være gjennomført betydelige kostnadskutt ved hovedkontoret, og 15 personer i administrasjonen har mistet sine jobber.

– Det er det tyngste. Dette er personer vi gjennom en årrekke har hatt gode relasjoner til. Folk vi kommer til å savne, sier han.

Bendiksen sier likevel at han ikke er spesielt overrasket over kjedekonkursen.

– De to-tre siste årene har det vært en voldsom priskrig. Spesielt i sør, der kjedene ligger vegg i vegg. Noen måtte bukke under til slutt, sier han.

Knut og Ellen Bendiksen driver en butikk som fyller 60 år i høst.

– Vi kommer ikke til å gi oss, det er det eneste vi er sikre på i dag, forsikrer han.

Ellen Bendiksen ved Tilbords i Harstad. Foto: Andreas Isachsen