– Som for 20 år siden er det de fem musikalene Les Misérables, Chess, Hair, Miss Saigon og Lion King, sier styreleder Bjarne Glad.

– Dette er et samarbeid mellom Mine Damer og Bel Chorus, og i tillegg korister fra andre kor. Ikke minst solister som er hentet inn lokalt, sier dirigent Dag Erik Enoksen, som er dirigent for begge korene og musikalsk leder og dirigent for prosjektet.

Jubileum

Det var for 20 år siden at harstadregionen første gang fikk stifte bekjentskap med Kor i Harstad, så nå er det klart for jubileum til høsten.

-Vi synes det er på tide med et jubileum hvor vi skal fremføre sanger fra de fem musikalene. For det var de fem vi fremførte for 20 år siden, sier Glad.

-Vi har nettopp kommet i gang med øvingene, og ser fram til å stå på stor scene med orkester, solister og et kor på nærmere 100 sangere.

-Dansere fra Harstad Kulturskole vil også bli engasjert. Vi tar de unge med i dette prosjektet, der vi skal ha to forestillinger i Harstad og to forestillinger på Sortland.

Korene

-Dette prosjektet har ikke bare stor betydning for de involverte korene, men for hele korbevegelsen i regionen Nordre-Nordland og Sør-Troms, sier nestleder i «Kor i Harstad», Ellen Bendiksen. Hun er også leder for koret «Mine Damer»

-Vi er glad for å ha med oss Harstad Kulturhus, som er en unik samarbeidspartner i prosjektet, sier Bendiksen.

-Så må jeg få nevne at flere av sangerne som kommer til å stå på scenen sammen med oss er sangere som ikke er med i noen kor, og det kan jo hende de vil begynne i kor etter dette, sier hun.

Fremdrift

Denne helgen var første øvingshelg for korene, og allerede etter to øvingsdager synes undertegnende at det var en flott klang i koret, så det er bare å glede seg.

Neste øving blir siste helga i april, så gå det slag i salg fram mot september, da konsertene kan oppleves i Harstad og på Sortland.

Utfordringer

-Det er jo flere utfordringer knyttet til et slikt prosjekt. Men i hovedsak handler det jo om å få korene til å høres ut som et kor som fungerer best mulig i lag. De å bygge et godt kor det tar tid, og det som er fint her det er at vi jo har et godt utgangspunkt, sier Dag Erik Enoksen.

-Her må vi likevel jobbe i toppfart for å få alle til å synge godt i lag på svært kort tid. Det som er en fordel er at vi har korfolk og solister med masse erfaring, som vet hva som kreves, og at mange ting kan dukke opp underveis sier Enoksen.

Konsentrasjon: Dyp konsentrasjon, både av sangere og dirigenten. Foto: Bengt Simonsen
Noter: På de første øvingene er det behov for noter og tekster for å få det til, men etter hvert blir de nok borte. Foto: Bengt Simonsen
Forventning: Alle sangerne som er med vet at det ligger mye trening både hjemme og på samlinger fremover. Men de gleder seg stort. Foto: Bengt Simonsen