Det måtte selvfølgelig et driftig kvinnfolk til for å få til et arrangement som retter seg spesielt mot mannfolk.

Da Nina Jakobsen, innehaver av kjolesalongen «Dress to impress by Jakobsen», oppdaga at det sterke kjønn savna sin egen mannedag, begynte ting å skje.

Mange stands

Regionens bedrifter ble omgående kontaktet, og det resulterte i at Skånlandhallen på lørdag var fylt med en rekke stands som kunne vekke mannfolkas interesse. Der var alt fra biler, verktøy, snøskutere, alarmsystemer og slanketips. Mange fikk prøve golfsimulatoren, og barbererne hadde til tider nok å gjøre. Kjolesalongen til Nina inneholder ikke lenger bare kjoler, men har nå fått et utvalg av skjorter, gensere og finere overdeler til mannfolk. Dette fikk publikum se på mannekengoppvisninga der lokale modeller trådte fram på catwalken.

Trenger mannedager

Til å hjelpe seg med avviklinga av mannekengoppvisninga hadde Nina invitert Alex Rosén, og han så ut til å stortrives i rollen som speaker. På spørsmål om vi trenger et eget arrangement for mannfolk, var han ganske klar.

– Ja, er det noe vi trenger her i landet, så er det egne arrangement som tar for seg menn og deres behov. Vi må ta tak i det som menn bryr seg om og de verdiene som menn bør forfekte. Dette gjelder ikke bare de voksne, men også unge gutter som ennå ikke har blitt menn, trenger klare mål og idealer. I min jobb er jeg veldig ofte på arrangement for damer, men nå bør andre lære av dette og arrangere mannedager rundt om i hele landet.

Gode tilbakemeldinger

Nina fikk mye skryt for det fine initiativet, og etter at publikum hadde forlatt hallen satt hun igjen med et positivt inntrykk.

– Det har vært en fantastisk dag, og jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Vi har måttet konkurrere med ol-sendinger på tv og et fantastisk vær, men mange tok seg tid til å komme, og alle var fornøyde.

MODELLER: De lokale modellene gjorde en fantastisk jobb på catwalken. Fra venstre: Knut Bjarne Simonsen, Johannes Simonsen, Karl Albert Kjerstad og Geir Jakobsen. Foto: Per Jan Pedersen
BARBERING: Henning Øvergård Rask benytta anledninga til å bli barbert av Anne Henriksen fra salongen Artic Styling i Bjerkvik. Foto: Per Jan Pedersen
LIMOUSIN: Alex hadde ikke forventa å bli henta av Harstad Limousineservice på flyplassen, men han og Nina hadde det artig på turen. Foto: Per Jan Pedersen