Richard Bendiksen, daglig leder og styreleder hos Vakre Vene, er en av initiativtakerne til et møte som skal avvikles førstkommende mandag.

Han har store forventninger til at sentrum nå kan samles om en felles satsing innen en rekkeområder.

Fem millioner kroner

– Med det initiativet Harstad kommune har tatt gjennom å bruke ti millioner kroner for å ruste opp sentrum, der fem av disse millionene er satt av til blant annet å etablere et sentrumsselskap, er tiden nå inne for å samle næringslivsaktører i sentrum.

– Blant dem som er invitert til dette møtet er en rekke av gårdeierne i sentrum, Bertheus-senteret, Bysenteret, butikkeiere, Harstadregionens næringsforening og Harstad kommune, sier Bendiksen.

Sentrumsselskap

– Når kommunen har valgt å satse fem millioner kroner på sentrumstiltak, er det knyttet en betingelse at næringslivet stiller opp krone mot krone med tilsvarende beløp. En slik mulighet til en økonomisk pangstart for sentrum kan vi ikke la gå fra oss. Derfor er målsettingen å få etablert et sentrumsselskap og skape et engasjement rundt en felles satsing som vil gagne hele sentrum, sier han.

Suksess i Trondheim

Bendiksen mener det er svært viktig å få med gårdeierne på denne satsingen, og er glad for de mange positive signalene som er kommet fra flere store aktører.

– Gjennom et felles initiativ, der alle aktører drar i samme retning, har jeg stor tro på at dette er veien å gå for å skape liv og røre i sentrum.

– Vi har vært i dialog med Midtbyen i Trondheim, som i mange år har hatt stor suksess gjennom sitt sentrumsselskap, der både gårdeiere, kommune og næringsaktører samarbeider om strategiske satsinger og aktiviteter, sier han

Moderne og attraktivt

– Å få til noe lignende i Harstad burde absolutt la seg gjøre. Ikke minst dersom vi ser utviklingen i sentrum fram mot 2020, da Nordics planer for Larsneset kan stå ferdig, Arctic Eiendoms satsing på Bysenteret lykkes og Harstad Havns videre modernisering, som har vært et kjempeløft for byen, fortsetter. Da er min påstand at Harstad sentrum vil fremstå som ett av de mest moderne og attraktive i landet, sier en optimistisk Richard Bendiksen.

sentrumSSELSKAP: Mandag kan ett nytt sentrumsselskap se dagens lys. Målsettingen er blant annet at dette selskapet skal ta seg av aktiviteter og arrangementer som skal bidra til å gjøre sentrum enda mer attraktivt. Foto: Andreas Isachsen Foto: andreas Isachsen