Akselsen skal på møtet mandag blant annet redegjøre for Harstad kommunes planer for satsingen i sentrum, samt forventningene kommunen har til både gårdeiere og næringsdrivende i sentrum.

Spille en mer aktiv rolle

– Utgangspunktet for mitt innlegg er å belyse helheten i kommunens satsing i sentrum, men jeg vil også komme inn på sentrumstiltak der kommunen kan samarbeide nært med næringsdrivende og gårdeiere.

– Gjennom å etablere et eget sentrumsselskap håper vi at gårdeierne vil spille en langt mer aktiv rolle i å bidra til et mer attraktivt sentrum.

– Mitt generelle inntrykk er at sentrum begynner å skjønne betydningen av et formalisert og forpliktende samarbeid og syntes å være positive til å etablere et slikt selskap, sier Akselsen.

Tenke langsiktig

– Gjennom det planlagte sentrumsselskapet er målet å rigge et apparat rundt selskapet som skal tenke langsiktig og se mulighetene som ligger i å skape aktiviteter og tiltak som gir resultater, både på kort og lang sikt.

– Dette burde det absolutt være rom for gjennom «startkapitalen» på 5 millioner kroner som Harstad kommune stiller med.

– Det er imidlertid viktig å understreke at disse millionene er tenkt delt ut over tid, samt at betingelsen er at næringslivet stiller med samme beløpet, krone for krone, sier Akselsen.