Det er lørdag og februar 2018, og paret har akkurat gjort ferdig lørdagshandelen.

– Butikken er kjempegjev. Og det er en kjempemann som har startet den. Vi får tak i alt vi trenger. Vi trenger ikke dra til byen for å handle, sier ekteparet Aud og Sigbjørn Hansen fra Lundenes til Harstad Tidende, som mener at folk må handle nå:

– Vi oppfordrer folk på indre og ytre Grytøy om å bruke butikken.

– Betyr alt

De to mener at det ikke kan være særlig lønnsomt å ta ferga og bil inn til Harstad for å handle dagligvarer, kontra å handle lokalt.

– Hvor mye må de handle for å spare 120 kroner i fergebillett? Prisene på Nærbutikken ligger omtrent på samme nivået som i byen, sier de to.

– Hva betyr Nærbutikken for dere?

– Den betyr jo alt for samfunnet her ute, sier Aud, som minnes det ene året da indre Grytøy var uten nærbutikk.

– Vi prøvde ett år uten nærbutikk. Det ble til at vi vinterstid handlet i byen. Jeg har aldri hevet så mye mat som jeg gjorde det året, vi handlet over evne, sier Aud,

som legger til at de handlet på Grøtavær om sommeren, men ikke vinterstid på grunn av rasfaren.

– Det er her vi møtes

Paret setter stor pris på den nærbutikken de har i dag.

– Det er jo her du møter folk, sier de to.

De forteller om den selvbetjente kafeen i andre etasje hvor man kan slå av en prat ved et av de mange bordene. En av dagene er det ordentlig kafé med salg av kaker og det som hører til. Ellers kan man handle strikkevarer og andre produkter fra bygds folk og idrettsliv.

Kafeen i andre etasje betyr at bygdefolket på indre og ytre Grytøy har et felles møtepunkt seks dager i uka. Noe som betyr svært mye.

– Vi har ikke andre møteplasser som kafeen på nærbutikken, sier Aud.