Det har stormet i sosiale medier etter at en kjenning av politiet knivstakk en eldre mann før han ble sluppet fri dagen derpå.

Saken dreier seg om en mann i 40-årene som utførte flere voldshandlinger tirsdag denne uken etter at han noen dager før brøt seg inn i en barnehage.

Hvorfor slapp han fri?

Det hyppigste spørsmålet som stilles er hvorfor mannen slapp fri onsdag kveld, bare en dag etter at han gikk til angrep på to personer i Gangsås-området.

- Latterlig at de ikke reagerer hardere på dette, vold med våpen burde klassifisere til varetekt fram til dom, er en av kommentarene på Harstad Tidende Facebook-side.

Politistasjonsjef Morten Hole sier at han forstår reaksjonene, men forsikrer at politiet følger situasjonen fortløpende.

- Vi ser svært alvorlig på hendelsene og vil etter helga vurdere videre tiltak. Det er blant annet aktuelt med en judisiell observasjon, sier Hole og henviser til prosessen som brukes når politiet ønsker å kartlegge personers mentale tilstand.

Innbrudd og vold

Mannen i 40-årene skal allerede ha tilstått å stå for sin helt egen krimbølge i Gangsåsområdet i Harstad i perioden søndag til tirsdag.

  • Natt til søndag brøt han seg inn i en barnehage i Gunnarn.

  • To dager senere prøvde han å slå til en Stangnes-elev på gangveien.

  • Like etterpå samme dag knivstakk han en eldre mann ved Kiwi ved Røbergveien under et ransforsøk.

Mannen i 40-årene skal ha befatning med Harstads narkomiljø og beskrives som en kjenning av politiet.