Det sier Arild Kulseng Hansen om mulighetene til å få laget en gang og sykkelsti fra Åsegarden til Tennvassåen.

– Jeg synes dette er noe politikere bør ta seg råd til i første omgang. Behovet for en reguleringsplan for dette området er viktig, sier Kulseng Hansen, som er vararepresentant til kommunestyret for Senterpartiet. Han minnes bare å ha møtt en gang som folkevalgt.

Kulseng Hansen har bodd i Tennvassåsen i 40 år og synes ikke det er unaturlig at beboere i området kjemper for å få en tryggere skolevei for sine barn.

Mye trafikk

– Det er svært mye trafikk i området fra Åsegarden til krysset med avkjøring til Tennvassåsen. Så jeg deler deres bekymring. Etter det jeg kan se er det snakk om en veistykke på 2,9 kilometer.

– Det er dette området som en bør få regulert inn en gang- og sykkelsti. Det er reguleringsplanen og noe dyrket mark som koster å få tatt i første omgang. Når dette er på plass, så er jeg overbevist om at noen kan gjøres på dugnad. Det finnes områder der en kan legge rør over. Det er ikke sikkert en trenger bur over områder på dettet strekket, mener Kulseng Hansen.

Og hvis en absolutt skal ha bru, så trenger en ikke å bruke 5–6 millioner kroner på dette.

Dugnad

– Jeg er overbevist om at det finnes mennesker og maskiner som ville ha stilt opp på dugnad på et slikt prosjekt. Vi har sett at veien opp til Storvassbukt og Sørlia har blitt utbedret av lokale entreprenør på dugnad.

- Jeg husker at veien opp til Ervik-krysset opp til Ervik skole i sin tid ble utbedret av gårdbruker Oddmund Eggum i sin tid. Jeg har også registrert at en har fått utbedret gang og sykkelsti fra Ervik mot Røkenes gård ved hjelp av dugnadsånden og lokale krefter, sier Kulseng Hansen.

Han er overbevist om at en kan komme et skritt videre med sagaen gang- og sykkelsti fra Åsegarden til Tennvassåsen, hvis en i første omgang kan få satt av midler til regulering og få en pris på hva grunnerverv på dette veistykket. Da vil folk i området Sollia og Tennvassåsen ikke føle seg glemt.

– Jeg har i lang tid vært optimist og glad for at vi nå får bedre veier her i Harstad. Men jeg er mildt sagt skuffet over at det aktuelle veistykket er i ferd med å gå i glemmeboka. Jeg håper at de øvrige folkevalgte glemmer bygdefolkets bønn, sier Arild Kulseng Hansen.