Det sier Trine Lossius og andre beboere i Tennvassåsen.

Politikerne i Harstad skal diskutere og vedta de videre planene for Harstadpakken. Det er snakk om hvilke delprosjekt som skal legges inn i den siste og resterende delen av Harstadpakken, og hva som skal holdes utenfor. Tre alternativer foreligger.

Gang- og sykkelsti til bygdelagene nord for byen, fra Åsegarden til Tennvassåsen, er ikke med i noen av dem. Ei heller i det mest omfattende forslaget, omtalt som «full pakke-alternativet».

Dermed føler mange av dem som i dag bor i Tennvassåsen at de er helt utelatt.

– Jeg kan ikke finne at det er satt av penger til gang- og sykkelsti fra Åsegarden til Tennvassåsen, sier Trine Lossius, en av de protesterende beboerne som hadde tent fakkelen i klarværet søndag ettermiddag.

Hun flyttet ut av trengselen til den lille bygda nord for Harstad for noen år siden. Lossius har fire barn, og synes det er farlig å la barna ferdes langs Riksveien.

Hele området

– Vi har sammen med beboere i området fra Åsegarden og opp til Tennvassåsen lenge kjempet for å komme med i planene for gang- og sykkelsti fra Åsegarden og opp til Tennvasåsen, sier Stine Helen Overgaard Solheim.

Hun har et barn som går i barnehage i Ervik.

– Vi var inne i de opprinnelige planene i Harstadpakken, da gang- og sykkelsti ble planlagt i veipakken. Etter hvert falt mange av disse prosjektene tatt ut. Etter det vi kan se, så er vi ikke nevnt i de videre planene som nå skal vedtas i Harstadpakken. Det er en av grunnen til at vi i dag stiller her med fakler, sier Solheim.

Farefull vei

– Det bor i dag en god del mennesker langs veien mellom porten inn til Åsegarden, og helt opp til øverst i Tennvassåsen, sier Lossius.

– Vi mangler trygg gang- og sykkelsti på hele denne strekningen. Store deler er uten gatelys. Det er også et busstopp der barna går av like ved avkjøringen til Tennvassåsen mot Harstad. Her må skolebarna ofte krysse en mye trafikkert vei. Busstilbudene i området er ganske begrenset, sier hun.

– Fra Tennvassåskrysset til bebyggelsen stopper øverst i Tennvassåsen er det en vei på 2,2 kilometer. Også på denne strekningen de minste utsatt. Her er fartsgrensen i dag 50 kilometer i timen. Den kunne med fordel har vært satt ned, mener Lossius.

Beboerne som søndag stilte opp med fakler i Tennvassåsen mener de snakker på vegne av mange av beboerne i området. I dag er det i underkant av 40 barn i skolepliktig alder i området.

De håper nå at politikerne ikke glemmer trafikksikkerheten utenfor bykjernen i det videre arbeidet med trafikksikkerhet i Harstad kommune.

Ikke inne

- Gang- og sykkelsti fra Åsegarden er ikke inn i Harstadpakken. Den er tatt ut av pakken tidligere. Den er ikke med i noen av de tre alternativene som skal opp til behandling nå. Heller ikke i alernativet «Full pakke», bekrefter Marianne Bremnes, ordfører i Harstad kommune,

FAKKELTOG: En del av beboerne i Tennvassåsen som kjemper for at det skal komme gang- og sykkelsti inn i Veipakke Harstad. De var samlet i krysset opp til Tennvassåsen søndag ettermiddag. Foto: Tore Skadal