Han legger lista høyt, Arne Kristian Torbergsen, musiker og organist i Sandtorg kirke, når han satser stort ved å sette opp denne verdenskjente rockeoperaen. Med om lag 25 sangere fra Sørvik sangkor, 5 solister og ikke minst et knakende godt 5- manns band, er det all grunn til å håpe at dette blir en minnerik opplevelse.

Det var etter besøk i 2015 i Deutsche Opera i Berlin, der Torbergsen og kona overvar Jesus Christ Superstar, at tankene begynte å spinne rundt ideen om noe lignende i Harstad.

Gikk ett år og tenkte

– For all del, dette blir nok ikke på langt nær så storslått som Berlin, der de hadde flydd inn hele ensemblet fra Londons West End og kjørte full pakke. Men jeg fikk tenning og tenkte at dette må kunne gjøres hjemme i en noe nedstrippet konsertversjon.

– Jeg gikk ett år rundt og tenkte og undret hvordan vi kunne få dette til her hjemme, forteller Torbergsen.

Nå er det bare å trå til

Jeg presenterte tankene mine for de lokale musikerne Åsmund Wilter Kildal Eriksson (bassist), Rune Olsen (gitarist) og Hans Petter Vaborg (trommis). De viste umiddelbart begeistring for tankene og ideene.

– Nå var det bare å trå til tenkte jeg, og begynte å jobbe mot menighetsrådet i Sandtorg kirke, sogneprest Peter Wilhelmsson og kirkeverge Erik Vold. Takket være oppbackingen og velviljen jeg møtte hos disse, er nok det mye av årsaken til at vi nå kan presentere denne versjon av Jesus Christ Superstar.

– Så vidt meg bekjent er det visstnok første gang dette gjøres i Nord-Norge, sier Torbergsen.

Bannlyst av BBC

Jesus Christ Superstar er skrevet av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice og ble utgitt i 1970. Den ble umiddelbart en suksess, til tross for at den ble oppfattet som svært kontroversiell, og ble blant annet bannlyst av BBC som vanhellig.

Har komponert oppstandelsen

Historien handler i stor grad om Jesu lidelse og ender med korsfestelsen langfredag.

Arne Kristian Torbergsen har begitt seg ut på vågestykket og laget egen musikk og tekst og tatt med oppstandelsen i oppsettingen i kirka i Sørvik.

– Dette har jeg komponert for å på en måte få med hele påskebudskapet. Musikken bygges gradvis opp og avsluttes med mektig korsang.

– Du kan trygt skrive at jeg er spent på hvordan dette blir mottatt av publikum, spesielt blant dem som har god kjennskap til Jesus Christ Superstar, sier Torbergsen.

Oppsettingen blir også fremført i Lofotkatedralen i Kabelvåg og i Bø kulturhus med lokale kor og noen endringer av solister og bandmedlemmer.

Sørvik Sangkor: Her øves det i Sandtorg kirke. Foto: Andreas Isachsen