Det forteller 23-årige Krister Kilavik fra Ballangen.

– Jeg har tidligere hatt sommerjobb ved KOA på Borkenes. Jeg har også tatt vakter ved KOA og i Harstad kommune, sier Kilavik, som er en av over 200 studenter som er avgangsstudent ved UiT Harstad til våren.

– Jeg tror at Krister og andre vernepleiestudenter bør ha gode muligheter til å finne seg en arbeidsgiver her i dag, sier Tine Reinholtsen, som er enhetsleder for Harstad og Ofoten ved KOA Helse og Omsorg.

Vokser

– KOA har i løpet av ett år vokst fra 450 ansatte til 580 ansatte, sier Reinholdtsen, som sier de etterspør studenter innen vernepleie, sykepleie og barnevern.

– Vi er nok over 120 studenter som går ut av disse linjene her på UiT i år. Jeg er en av dem som har gått vernepleie.

– Jeg trives godt med yrket med tanke på praksisperioden i KOA. Jeg synes medleverturnus er bra. Du er på jobb tre dager sammenhengende og har tilsvarende fri, sier Kilavik.

Kommuner

– Vi er på jakt etter barnevernspedagoger. Vi er 94 ansatte i barnevernstjenesten i Tromsø kommune. Vi er her for å rekruttere og informere, sier Kristina Meyer i Tromsø kommune.

Hun er for første gang på plass ved Karrieredagen ved UiT Harstad.

En rekker kommuner fra Alta i nord til Bodø i sør hadde tirsdag tatt turen til Harstad. Også Vågan kommunen i Lofoten var representert med egen stand.

– Vågan kommune er i solid vekst. Det bygges mye innen helse og omsorg, sier Eli-Janne Larsen fra Vågan kommune.

– Vi er på jakt etter studenter innen, sykepleie, barnevern, vernepleiere og økonomi, sier Anne Lene Ryland Nygaard.

Vågan kommune deltok også ved karrieredagen i fjor. Selv om ikke de rekrutterte noen den gang, så synes de det er viktig å ta turen til Harstad for å snakke med studenter.

– Vi er meget godt fornøyd med oppslutningen fra kommunen og de private bedriftene på årets Karrieredag. Det er tiende gang at vi arrangerer denne, sier Christian Hauge, som er studentansvarlig Vestlendingen går andre året på vernepleierstudiet.

Økonomi

– Vi er en bedrift som er på jakt etter studenter innen revisjon og regnskap, sier Lina M. Karlsen, som jobber med revisjon ved BDO Harstad.

BDO Harstad økte nylig staben fra 14 ansatte til 40 ansatte da revisjonsbedriften fikk selskap av regnskapsbedriften Averdi.

Medarbeidere fra de fleste avdelingen ved SpareBank 1 Nord-Norge Harstad var på stand ved UiT Harstad tirsdag.

– Her er personer fra de fleste av våre avdelinger i Harstad. Jeg jobber selv i Regnskapshuset, sier Heidi M. Ytterstad.

Hun var på stand med ansatte fra eiendomsmegleravdelingen, personmarked og bedriftsmarked.

– Vi har ingen ledige stillinger her i Harstad akkurat nå. Men vi har flere andre avdeling i nord der det er ledige stillinger. Det viktigste er at vi få presentert oss for studentene og ser på hvilke jobbmuligheter vi kan tilby, sier Ytterstad.

Forsvaret

Elisabeth Aspevoll på stand til Forsvarets Personell og Vernepliktssenter. De sørger for at 24.000 ansatte i Forsvaret får lønn.

– Jeg jobber på en avdeling som kjører lønn til en rekke avdeling i Forsvaret. Jeg jobber selv i avdelingen som kjøre lønn til de som skal slutte og sørger for at de også får sine pensjonsoppgaver med seg videre, sier Elisabeth Aspevoll, som kommer fra Lundenes på Grytøya.

– For oss i NAV er dette en viktig arena med å rekruttere nye arbeidstakere. Nylig lyste vi ut fire stillinger, sier Gry Eikanger, som jobber ved NAV Jobbhuset.

De veileder unge arbeidssøkere under 30 år ut i arbeid.

VEKST: Elisabeth Aspevoll på stand til Forsvarets Personell og Vernepliktssenter. De sørger for at 24.000 ansatte i Forsvaret får lønn. Foto: Tore Skadal
KOMMUNE: Anne Lene Ryland Nygaard og Eli-Janne Larsen fra Vågan kommune var på jakt etter nye medarbeider både innen helse og økonomi. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
NAV: Gry Eikanger ved Jobbhuset NAV Harstad var på plass ved UiT Harstad tirsdag for å informere studentene om jobbmuligheter. Foto: Tore Skadal
Foto: MANGFOLD: Medarbeidere fra de fleste avdelingen ved SpareBank 1 Nord-Norge Harstad var på stand ved UiT Harstad tirsdag- Fra venstre: Simen Høiland Nilssen (personmarked), Kristin Holst (bedriftsmarked), Øyvor Helen Mortensen (regnskapshuset), Hilde Langseth Bakke (eieindomsmarked) og Heidi M. Ytterstad (regnskapshuset). Foto: Tore Skadal
ØKER: BDO Harstad økte nylig staben fra 14 ansatte til 40 ansatte. Fra venstre: Eirik B. Grimsbo (regnskap), Katrine S. Olsen (revisjon) og Laina M. Karlsen (revisjon). Foto: Tore Skadal
LEDELSEN: Studentene Christian Hauge (ansvarlig) og Tonje Isabell Isaksen (studentleder). Foto: Tore Skadal
BARNEVERN: – Vi er 94 ansatte i barnevernstjenesten i Tromsø kommune. Vi er her for å rekruttere og informere, sier Kristina Meyer i Tromsø kommune. Foto: Tore Skadal
MANGFOLD: Medarbeidere fra de fleste avdelingen ved SpareBank 1 Nord-Norge Harstad var på stand ved UiT Harstad tirsdag- Fra venstre: Simen Høiland Nilssen (personmarked), Kristin Holst (bedriftsmarked), Øyvor Helen Mortensen (regnskapshuset), Hilde Langseth Bakke (eiendomsmarked) og Heidi M. Ytterstad (regnskapshuset). Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal