26. og 27. februar går Norgescup og NM for lærlinger i Resepsjonsfag, Kokk og Servitør av stabelen i Stavanger, opplyser Petter Markussen, daglig leder ved Opplæringskontoret for hotell, restaurant og reiseliv i Troms.

Harstadjenta, Iselin Tetlie Olsson, er resepsjonslærling ved Thon Hotel Harstad og er klar for semifinalen. Hun er en av to deltakere fra Troms som er klar for semifinalen kommende fredag.

– Hun har gull i blikket. Hun har øvd mye, og hun er klar på at hun skal på pallen, aller helst med gull rundt halsen, sier Odd-Kåre Pettersen, direktør ved Thon Hotel Harstad

Han er godt fornøyd med sin aktive lærling, som har markert seg ved på verve medlemmer til kjedens kundeprogram. Hun har allerede sørget for over 400 medlemmer til Thons medlemsprogram.

Hurtigruta

– Jeg er spent på deltakelsen i NM. Jeg har med Stian Jakobsen om faglig leder og mentor. Han er resepsjonssjef her ved hotellet, sier Iselin.

Hun har allerede fagbrev i Reiselivsfaget, tatt ombord i Hurtigruten, nå styrker hun utdannelsen sin med sitt andre fagbrev, i denne omgang som resepsjonist ved Thon Hotel i Harstad.

– Jeg skal opp til prøve i mars. Derfor er deltakelse i NM prefekt med tanke på fagprøven senere, sier 27-åringen, som gikk reiseliv på Stangnes videregående skole. Praksisen fikk hun på Hurtigruta.

– Jeg jobbet to år som lærling på hurtigruteskipet Richard With. I hovedsak som reiseleder. Men mann fikk testet noen andre funksjoner. Jeg har også jobbet ombord i ekspedisjonsskip som Nordstjernen. Samt også på Lofoten.

Vekst

Thon Hotel Harstad er medlem i bransjens eget opplæringskontor, som legger til rette for god opplæring, faglig oppfølging og deltakelse i lag med bedriften.

– Reiselivet er i vekst, og en bransje å satse på utdanning innenfor. Nord-Norge går så det suser innenfor reiseliv om dagen, tv-serier, sosiale medier som Instagram og snapchat bobler formelig over av nordlys, natur, midnattssol, og ingenting. Ja, turister kommer faktisk for å oppleve vårt lynne, vår natur og stillhet, sier Petter Markussen, daglig leder ved Opplæringskontoret for hotell, restaurant og reiseliv i Troms.

NM for resepsjonslærlinger arrangeres for andre gang, så det er et nytt og spennende konsept og konkurranseform.

– Jeg vet vi skal svare på en teoretisk del. Jeg vet også at vi skal ha en praktisk del der vi skal være resepsjonist ved et Clarion Hotell i Stockholm. Jeg er spent på NM-deltakelsen og gleder med til turen i Stavanger. Jeg og mentor Stian Jakobsen drar ned torsdag. Jeg vet det er 12 lærlinger i semifinalen. Seks går videre til finalen lørdag, sier Iselin Tetlie Olsson.

KLAR: 26. og 27. februar går Norgescup og NM for lærlinger i Resepsjonsfag, Kokk og Servitør av stabelen i Stavanger. Harstadjenta, Iselin Tetlie Olsson, resepsjonslærling ved Thon Hotel Harstad er klar for semifinalen, og hun har gull i blikket. Her hjelper hun en gjest med informasjon om utflukter i Harstad. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa
deltar: Iselin Tetlie Olsson, resepsjonslærling ved Thon Hotel Harstad, er klar for semifinalen i NM. Foto: Picasa