Den gang fikk diakonen i Sandtorg menighet med seg noen kjenninger til å gå en times tur fra menighetshuset i Sørvik hver torsdag.

– Den gang var det meg og fire til. Siden da har denne torsdagsturen blitt en vane for meg og flere andre jeg kjenner her i Sørvik-området og Ruggevik, sier Line Lindfjeld Nilsen.

En sped begynnelse ble til rene Folkevandringen i Sørvik.

Overrasket

– Jeg har i dag en liste med 169 personer på telefonen som jeg sender ut tekstmelding til her i området når det varsles for tur klokken 10.30 hver torsdag, forteller Line.

– Det har blitt en vane for mange, sier Line, som sist torsdag fikk med seg over 60 personer ut på tur i Sørvikområdet. Hun oppfordrer gjerne de hun kjenner til å ta med seg en venn når de skal ut på tur.

– Jeg kom til Sandtorg menighet høsten 2006. Så jeg har allerede passert mine 10 år i menigheten, sier Line, som opprinnelig kommer fra bydelen Nordstrand i Oslo kommune.

Tilhørigheten til Nord-Norge ble ikke mindre da hun slo seg på lag med Hans Jørgen Nilsen fra øya Givær i Bodø kommune. Han er til daglig prest i nabomenigheten, Kanebogen. Han kom til byen i 2010.

Feiret

– Vi synes det er flott at Line har dratt i gang en egen turgruppe her i bygda. Det er en av mange grunner til at vi er her i dag for å fire hennes 40 årsdag, sa Vigdis Hyllestad, som leste dikt og talte for jubilanten.

Turvennene sør for Harstad ble var alle med på tur sammen med foreldre og svigerforeldre sist torsdag. Mange ville være med på hennes 40-årstur.

– Etterpå har vi laget til en felles samling på menighetshuset til Sandtorg menighet, forteller Edgar Hansen, som er en av mange som tar turen til Sørvik når anledningen byr seg.

Sist torsdag var 67 personer som dro på tur sammen med Line Lindfjell Nilsen. Etterpå var det stor samling med kaffe og kaker i Sandtorg menighetshus.

Nær 80 personer stilte om for å feire 40-årsdagen til den trofaste diakonen i Sandtorg menighet. Hennes initiativ gjør sitt til at mange kommer seg ut av godstolen for å gå tur i området rundt Sørvik sør for Harstad hver torsdag formiddag.

FEIRET: Turvenner i Sørvik var torsdag formiddag med på tur med diakon Line Lindfjeld Nilsen i Sandtorg menighet. Turgruppa var torsdag samlet etter tur for feire hennes 40-årsdag. Her sammen med ektemannen, Hans-Jørgen Nilsen. Til daglig jobber han som prest i Kanebogen menighet. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa
kake: Turgruppa med base på menighetshuset i Sørvik var samlet torsdag for å feire 40-årsdagen til Line Lindfjell Nilsen. Her stilte deltakerne med kake og kaffe. Foto: Picasa
bidro: Inge Nordbakken delte ut gaver til turgruppas mor, Line Lindfjell Nilsen, fra de mange som ofte er med på turene i Sørvik hver torsdag. Foto: Picasa