Veksten fra 2015 til 2016 var på over fem prosent. Fra 2016 til 2017 var den på fire prosent.

– I 2017 ble det foretatt 486.541 passasjerreiser med buss i Harstad. Det viser vår ferske statistikk for året samlet, forteller Ivar B. Prestbakmo (Sp), fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms.

– Det er en betydelig og positiv utvikling som det er viktig å bidra til å videreføre fremover, sier fylkesråden.

Skryt

Prestbakmo sier harstadværingene fortjener skryt.

– Til tross for noen forsinkelser på en del av de planlagte tiltakene, er utviklingen altså positiv. Det gir grunnlag for å kunne tro på en fortsatt positiv utvikling i Harstad fremover. Den positive utviklingen i Harstad er gledelig, og viser også at de kollektivtiltakene som er iverksatt gjennom 2016 og 2017 har gitt grunnlag for vekst, sier Prestbakmo.

Mer kommer

Tiltakene han viser til er blant annet økt og endret kapasitet på flere linjer og innføring av sanntidssystem.

– Og så er det slik at Harstad har kanskje landets billigste 30-dagers periodekort i Harstad. Det er billigere enn i Tromsø, og det er rabatt på Mobilett og barnebillett opp til 18 år, sier han.

Det er videre gjort investeringer i blant annet bussterminal Kanebogen og Sama. Her er det tavler som viser når neste buss kommer, og spesielt Kanebogen er blitt et knutepunkt hvor det er enklere å komme seg til og fra nye Amfi Kanebogen kjøpesenter.

– Den videre kollektivsatsingen i Harstad både innen investering og drift, med flere tiltak fra i mars og ytterligere deretter, vil legge til rette for ytterligere passasjervekst og at flere velger å reise kollektivt i Harstad, mener Prestbakmo.