Musikknyheter kjørte denne uka premiere på den nye videoen til den nyeste singelen hans, «Ingen som veit». Mattis Ohana Goksøyr er regissøren bak videoen til den fengende låten.

– Hele videoen er egentlig et portrett av Inge som artist. Han er utrolig dyktig og tekstene hans er lyrikk av høyt kaliber, men Inge som liveartist er det fremdeles mange som har gått glipp av, sier regissøren til Musikknyheter.

Om du har gått glipp av Inge Bremnes tidligere opptredener i hjembyen, har du sjansen neste lørdag på Ludo Bar & Scene.

Gleder seg

– Det blir utrolig artig! Det er alltid deilig å komme hjem igjen for å holde konsert. Jeg må på en måte også bevise hva jeg har drevet med den siste tida, men morsomt er det om det kommer masse folk som jeg ikke har sett på ei stund, sier Inge Bremnes.

Bremnes kommer fra en kjent musikalsk familie i Kvæfjord, og regner med at det nok dukker opp noe slekt på konserten også.

Han har aldri spilt på Ludo før, og stiller med fullt band, guttegjengen som han ble kjent med da han gikk på LIPA.

Disse er Andreas Voie Juliebø på trommer, Andreas Lund Molde på bass, Eirik Hansen på gitar og Øystein Myrvoll på tangenter.

Fin blanding

I denne konserten kan publikum vente seg en fin blanding av nytt og gammelt fra Bremnes. Mange kjenner nok singlene ”Sne” og ”Ka du håpa på”, som ble listet både på NRK P1 og P3.

– Det blir alt fra den melankolske stilen mange kjenner, til også helt nytt materiale fra den nyeste plata som jeg jobber med. Planen er å slippe flere låter fremover, sier han.

Den siste låten «Ingen som veit» er mer energisk og fengende enn man har hørt Bremnes før.

– Med den nye plata kommer jeg til å gå i ei litt ny retning. Jeg beveger meg over i poplandskapet. Det blir mye mer synt, vi lager et mer rytmisk musikkbilde, musikk som rett og slett er mer poppa, med litt mer trykk, forklarer han.

Fra en tidligere periode da alt gikk på engelsk, er det nå norske tekster han skriver. Det føles nærmere og mer personlig, synes han nå. Men han utelukker ikke at det kan bli engelske tekster igjen, på et senere tidspunkt.

Knallår

2017 var et knallår for artisten. Han ga ut debutalbumet «Mellomspill», mottok statens kunstnerstipend, spilte på bylarm, og gjorde sin første norgesturné. Han besøkte også Harstad med konsert på Kulturhuset i mars i fjor. I 2016 spilte han både på Bakgården og på Festspillene i Nord-Norge.

Etter konserten i Harstad bærer det ut på en ny liten turne, til de største byene i landet. Det skal spilles i både Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo.

Album nummer to er ventet til høsten.