Harstad Senterparti vil dumping av snø i sjøen til livs.

- Vi mener det bør komme sterke reaksjoner mot kommersielle aktører som tømmer mengder av snø i havet. Spesielt uten å vite hva snøen inneholder av forurensende materialer. Eksempler på slike reaksjoner kan være bøter og krav om opprydding, melder Alf Fagerheim, leder, og Stig Solheim, nestleder i Harstad Sp.

Harstad Senterparti oppfordrer havnevesenet i Harstad om å innføre et totalforbud mot dumping av snø i sjøen.

- Samtidig bør det ses på muligheter for smeltedeponi på land. Microplast i havet er noe av den største globale miljøforurensing verden står overfor, der vi har flere eksempler på dette også i Norge. De siste årene har det vært en omfattende rydding av strandsonene i Harstad kommune. Blant annet i skjærgården rundt øyene Grytøy, Bjarkøy og Sandsøy. Her ble det funnet svært mye søppel. Såkalt herreløst marint avfall. Avfall og mikroplast i havet må vi ha et høyt lokalt, nasjonalt og globalt fokus på. Havet er vårt matfat og skal ikke under noen omstendigheter brukes til søppeldynge, mener Harstad Sp.

I en kjapp undersøkelse ved de mest besøkte busstoppene ved Kanebogen, finner Harstad Sp vi overfylte søppelbokser, der plastavfall flyter i lommene.

- Det som er rart, etter mange års fokus på all denne farlige plasten, er at vi ikke er kommet lengre.