The Arcitc Challenge er et løp for personbiler gjennom Skandinavia arrangert fra Nederland. I natt var førerne i Harstad der de overnattet på Thon hotell. På morgenen kjørte flere av bilene videre sørover.

Tidligere har billøpet fått kritikk for uaktsomme forbikjøringer og høy hastighet på flere biler merket med Artic Challenge-logoen.

Ble involvert i ulykke

- Bilene er registrert i Nederland og i henhold til nettsiden deres skal det i løpet av 8 dager kjøres 7000 km. Det var to av disse bilene som ble involvert i en ulykke, opplyste operasjonssentralen i Harstad i 2016 etter en kollisjon i Tysfjord i Nordland.

HARSTADBESØK Slik så det ut på arrangørens GPS-kart over deltakerbilene onsdag morgen. Her er de på vei fra Harstad mot Kvæfjord.

Her kan du følge bilførerne live. Rundt klokken 0930 var bilene på tur fra Harstad over Kvæfjordeidet på tur sørover. Klokken 10.20 var de på ferga fra Refsnes til Flesnes. Klokken 1230 fant vi bilene på Andøya.

Nye regler

Politiet fikk forrige gang løpet kom til Norge flere meldinger om farlig kjøring.

- En person ble nesten påkjørt da vedkommende gikk i en 60-sone rett sør for Narvik. En bil i racet skulle kjøre forbi en annen bil, og skapte en farlig situasjon, sa operasjonsleder Anne Karlsen.

Også ved et fergeleie meldte en langtransportsjåfør om at det var farlig kjøring.

- På tur fra ferga kjørte de forbi et vogntog i feil kjørebane. Sjåføren sier at han ble skremt over kjøringen.

Det er så langt ikke meldt om lovbrudd fra førerne i år, og arrangørens hjemmeside sier at fart og rute overvåkes av dommere som diskvalifiserer deltakere som gjentatte ganger bryter fartsgrensen.

Årets løp går fra 13. til 21. januar.