I tillegg fikk barna høre eventyret om sola som møtte mørketida, og her var danser Maria Henriette Nygård med som dansende sol og mørketid.

Tradisjon

-Dette er blitt en fin tradisjon for oss. Vi har vært med så mange år at vi ikke helt har tallet, sier Ola Bremnes.

Kulturhusdirektør Ola M Løkholm skyter inn at det hele startet i 1995, etter oppfordring av Jan Kristian Nilsen.

-Det er jo veldig viktig at sola kommer tilbake etter mørketida, og det gir oss jo god grunn til å feire med sang og eventyr, sier Bremnes.

– Så er det jo mange artige opplevelser under konsertene. Eksempelvis: En gang jeg skulle presentere meg sa jeg at jeg har et navn som rimer på sola. Da var det ei lita jente som rakk opp hånda og sa Ola Bremnes, så de følger med, sier trubaduren.

Repertoaret

-Det de oppmøtte får høre er mye av de sangene de kan fra før. Men det hender vi legger inn noe nytt hvert år, og i år har vi tatt med en snøskuter-sang sier Bremnes.

-Når det gjelder sangene vi skal bruke hvert år er det et samarbeid mellom oss. Men jeg får nok lov til å være litt sjef, enn så lenge.

Kulturhuset

-Det her er en av de vakreste konsertene vi har å tilby. Sesongen startet med å fylle Kulturhuset med barn, unge og voksne. Det er stas, sier Løkholm.

-Det betyr jo også at vi møter store deler av vårt publikum veldig tidlig i sesongen. Man får skapt ei forventning, og får vist hva våre kunstnere kan bidra med.

– Det er derfor godt med tradisjoner som dette, sier han.

-Om to år er det jubileum. Dersom han Ola og damene holder seg frisk, vakker og rask, blir det nok ei fantastisk feiring, avslutter Ola M. Løkholm.

Starten: Ola Bremnes hadde barna i sin hule hand fra første sekund. Foto: Bengt Simonsen
Forventning: Barnehagebarna satt ute og ventet på å slippe inn i lillesalen og vi kan se spenningen og forventningen i ansiktene. Foto: Bengt Simonsen