– Jeg kan bekrefte at den siktede ektemannen er student hos oss, på et deltidsstudie som er basert på samlinger i Harstad og på Finnsnes.

Det sier Rikke Rindahl, assisterende instituttleder for barnevern og sosialt arbeid ved Universitetet i Harstad til Folkebladet.

Nekter straffskyld

Janne Jemtland ble funnet død i Glomma i Våler kommune 13. januar. Ektemannen er siktet for drapet, men nekter straffskyld. Han ble mandag 15. januar varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

De to første ukene må han tilbringe i full isolasjon, og han vil heller ikke ha tilgang til aviser eller medier gjennom de fire ukene.

Les også: Mannen var dømt for grov vold, men det kom ikke fram i vandelsattesten

Etter det Folkebladet erfarer er elevene preget av nyheten.

– Dette er et deltidskull, det vil si at elevene bare er inne på samlinger og ikke med oss hele tiden, sier Rindahl.

– Hvordan har skolen forholdt seg til nyheten? Har elevene fått tilbud om noen form for oppfølging?

– Det vi har gjort og forholder oss til er den informasjonen vi får gjennom media. Vi skjønner at han er varetekstfengselet og har fått brev- og besøksforbud. Med full isolasjon får vi derfor ikke kontakt med han, og det vil heller ikke hans medstudenter få.

Informasjon

– Er det blitt sendt ut noen informasjon til elevene eller de ansatte om saken?

– Vi har gjort det vi mener er rett, og det er å gi informasjon som vi mottar gjennom media. Slik sikrer vi at de som er berørt mottar informasjonen samtidig.

– Hvordan type informasjon har elvene fått?

– Hvilken informasjon de har fått vil jeg ikke si, annet enn at vi vet ikke mer enn at mannen er siktet.