Dette er et navneskifte fra Fysioterapiklinikken og Hålogaland Muskelskjelettklinikk, med mål om å synliggjøre kompetanse på klinisk ortopedisk undersøkelse, ultralyd og injeksjonsbehandling samt at klinikken også kan tilby legetjenester.

Alle tre besitter solid kompetanse innen muskelskjelett-medisin. Dragland og Lindstrøm Hansen er i tillegg utdannet fysioterapeuter, med spesialistkompetanse i muskel og skjelett fysioterapi og ultralyd.

Stormo er spesialist innen allmennmedisin og muskelskjelett-medisin. Han har publisert flere vitenskapelige artikler internasjonalt innen sitt fagfelt.

I dag er han også fastlege ved ETS Medisinske Senter i Skånland.

Var først ute

– Etter 12 års samarbeid tar vi nå steget fullt ut gjennom å etablere Spesialistklinikken. Her er vi nå i stand til, blant annet gjennom avanserte ultralydapparater, raskt å kunne stille diagnose knyttet til de fleste ulike muskel- og skjelettskader som betennelser og sykdom i senefester, sener, seneskjeder, leddkapsler,meniskskader, leddbåndskader, slimposer, beinhinnebetennelser med mer, forteller de og legger til:

– Gjennom denne ultralyddiagnostikken, som vi var først ute med i 2012 og som gir oss svært detaljerte bilder, finner vi raskt ut hvor lidelsen eller skaden kommer fra, og foreslå for pasienten ulike behandlingsformer.

– I tillegg kan pasientene få en raskere avklaring på sine plager, enn om de for eksempel må vente på en MR-undersøkelse, sier de.

Flerer steder i landet

Deres erfaring innen bruk av ultralyd knyttet til muskel- og skjelettlidelser har blant annet resultert i at Dragland i dag underviser flere steder i landet i bruk av ultralyd på muskellidelser. Stormo bruker i tillegg ultralyd til å se på for eksempel mulige utvidelser hovedpulsåren, ta risikomålinger av avleiringer i halspulsåren, se etter stein i galleblæren, måle resturin, undersøke ulike kuler, gjøre undersøkelse av gravide og se etter blodpropp i beina. De kan også gjøre hjerte- og prostataundersøkelser.

Godt kjent i regionen

– Vi opplever nå at vi gjennom henvisninger fra fastleger, fysio- og manuellterapeuter, kiropraktorer ortopeder og nevrokirurger, får pasienter fra hele Hålogalands-regionen. Dette mener vi skyldes at de tilbudene vi kan gi nå begynner å bli godt kjent i regionen.

– I tillegg kommer mange på eget initiativ, uten henvisninger fra spesialister, da de har hørt via andre hvilke undersøkelser vi kan utføre, sier de tre.

Ultralyd: Ved hjelp av ultralyd vil man langt raskere enn ved en MR-undersøkelse kunne diagnostisere mulige årsaker til lidelser. Illustrasjonsfoto. Foto: privat