Sist søndag hadde Harstad Turlag en av årets første fellesturer til Kvitnesveten for å ønske sola velkommen.

Kommende søndag er det medlemmer av Barnas Turlag som skal ut for å markere at DNT har jubileum.

– I Harstad inviterer Harstad Turlags gruppe Barnas Turlag til utebursdag søndag 21. januar, sier Gunn Elin Fedreheim, styremedlem i Harstad Turlag. Hun sitter også som styremedlem i landsstyret til Den Norske Turistforening.

– Det er barn- og ungdom som inviteres til bursdagsfest. Dette feirer vi med en utebursdag og aktivitetsdag på Bjørnhaugen. Arrangementet er i samarbeid med DNT ung. Det blir bursdagsgave fra DNT til alle deltakerne, natursti på ski og skiaktiviteter, gratis bålmat og kald drikke. Det er felles og gratis transport fra Harstad, sier Fedreheim, som oppfordrer de som skal delta til å gå inn på hjemmesidene for en del praktisk info.

De planlegger transport søndag formiddag fra UiT Harstad og trenger derfor påmelding med tanke på logistikk på den nasjonale utedagen i regi av DNTs lokallag.

Søndagens utebursdag er bare et av mange arrangement i turlagets regi i 2018. I sommer kan en også være med på jubileumstur til Blåvatnhytta overfor Bogen i Ofoten.

996 deltok

– Barnas Turlag er en betydelig del av Harstad Turlag. Vi nærmer oss 1.000 deltakere på våre turer. I fjor var det 996 som deltok på våre turer, sier Fedreheim.

Fedreheim opplyser at det nærmere helga kan bli værforbehold. Hvis det blir skikkelig ruskevær ved Bjørnhaugen, så vil arrangementet til flyttet til turlagshuset ved Folkeparken.

– Harstad Turlag har i dag totalt 1600 medlemmer. Vi opplevde god medlemsvekst i 2017. Harstad Turlag hadde på landsbasis tredje størst medlemsvekst i 2017, sier Fedreheim.

Godt i gang

– Harstad Turlag er kommet godt i gang med sine aktiviteter i 2018.

– Sist søndag ble det arrangert soltur til Kvitnesveten ved Tjeldsundbrua. Over 30 personer ble med opp for å se etter solen, opplyser Veronika Sund, som var en av deltakerne på turene med kamera

– Vi hadde en flott tur, litt kaldt på toppen dog. Etter litt venting kom solen over fjellene i 11.30 tiden søndag. Den var et flott syn og solstrålene ble nytt til det fulle før den bikket bakenom fjellene igjen. Turledere var Therese Tangen og Petra Parschat.

DNT sentralt markerer sitt jubileum 19. januar med stor forestilling i Oslo Spektrum. I Harstad Turlag arrangeres det medlemsmøte 24. januar.

SOLTUR: Harstad Turlag med soltur til Kvitnesveten sist helg. Her ser vi Nils Erik Bakke (leder Harstad Turlag) og Therese Tangen. Foto: Veronika Sund
UTEBURSDAG: I Harstad inviterer Harstad Turlags gruppe Barnas Turlag til utebursdag søndag 21. januar. Her fra et tidligere arrangement. Foto: Roger Riise
TURVEKST: Harstad Turlag har i dag totalt 1600 medlemmer. De hadde tredje størst medlemsvekst i 2017 på landsbasis. Her er noen av medlemmene på tur til Kvitnesveten sist helg. Foto: Veronika Sund Foto: Veronika Sund