Roser Prestbakmo

– Jeg har tidligere kritisert fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp), for å drive distriktsfiendtlig politikk ved å øke billettakstene for hengere og campingvogner så dramatisk for øyfolket. Nå er det på sin plass å rose fylkesråden for å ha lyttet til folket. Jeg er kjempeglad for at vi klarte å få fylkesrådet til å snu, sier en fornøyd Eriksen fra Grytøy.

Dramatisk økning

I mars i fjor økte fergeprisen kraftig for folk som skulle over med tilhenger, campingvogn og bobil. Prisen for å ta med bil og henger på til sammen inntil 10 meter er i dag på 435 kroner.

– Da har vi tatt med de rabattene som er mulig å oppnå, sier Eriksen. Fra februar blir prisen nesten halvert. For bil og henger mellom 6 til 10 meter blir prisen 224 kroner, man betaler i realiteten for to biler. Jeg skulle selvfølgelig ønske at det ble enda billigere, men denne prisen tror jeg de fleste synes er til å leve med, sier Eriksen.

Mer enn halvert

Den dyreste taksten for henger, kjøretøy over 14 meter, blir etter 1. februar 336 kroner. Nå koster det 764 kroner med alle rabatter.

– Vi som bor ute på øyene er avhengig av å bruke bilhenger for å transportere materialer og andre større gjenstander som vi trenger på gården. Etter hvert er det blitt vanvittig dyrt å frakte dette over, men nå blir det heldigvis billigere, sier Eriksen.

Protesterte

Hele øysamfunnet protesterte mot det de oppfattet som distriktsfiendtlig, og fylkespolitiker Edvin Eriksen stilte flere kritiske spørsmål om dette i interpellasjon i fylkestinget.

– Vi fikk løfter om at saken skulle revurderes, og på tampen av fjoråret ble dette gjort. Fylkesråd Ivar B. Prestbakmo har innfridd løftene, og satt ned prisen betydelig, sier Eriksen.

Han tok opp saken i fylkestinget i juni. I debatten stemte 14 i fylkestinget for å sette ned taksten, mens 15 stemte mot. Nå har fylkesråd Prestbakmo tatt grep.