Da det ble kjent at Trine Skei Grande og Venstre-ledelsen hadde begynt forhandlinger om en plass i regjeringen, reagerte flere Venstre-politikere i Harstad med å varsle at de ville vurdere en utmelding fra partiet. Motvilje mot å styre sammen med Fremskrittspartiet var pillen som ble for bitter for partimedlemmene. Noen gjorde alvor av trusselen.

Varaordfører-rollen

En som fremdeles er med, er varaordfører Maria Serafia Fjellstad.

– Det som skjer føles helt feil, og jeg mener det samme som da forhandlingene begynte. Det som gjør en utmeldelse vanskelig er at jeg er varaordfører. Vi har brukt mange år på å bygge opp partiet lokalt i Harstad.

Fjellstad sier at hun vil vurdere partiets inntreden i regjeringen, og en eventuell utmelding, under landsmøtet.

– Jeg synes partiledelsen har gått langt i forhold til hva som ble vedtatt der i fjor. På neste landsmøte kan vi si noe om det som har skjedd og hva vi ønsker på veien videre, sier hun.

Fjellstad mener at den nye regjeringens klimaprofil ikke hadde blitt virkelighet uten Venstre i regjering.

– Det er mye spennende Venstre har fått gjennomslag for, men rusreformen ville vi nok ha sikret uansett i Stortinget. På innvandring vet jeg ikke om man har fått til noe som helst nytt.

Angrer ikke

Tidligere HT-redaktør og Venstre-medlem, Bård Borch Michalsen, angrer ikke på at han meldte seg ut av partiet da Venstre og landsstyret bestemte seg for å gå i forhandlinger i fjor.

– Nei. For mitt vedkommende var beslutningen uavhengig av resultatet fra forhandlingene. Venstre og Frp står så langt fra hverandre at de ikke er egnet som regjeringspartnere. Jeg tror det er mange i Frp som er enige i dette.

Når det er sagt synes Michalsen at partiet har kommet godt ut av forhandlingene.

– Venstre har fått gjennomslag for mange saker. Nå gjenstår det å se hva som skjer når hvetebrødsdagene er over. Da er jeg redd for at det vil skjære seg. En oppløsning av regjeringen vil ikke forundre meg.